ITP la domiciliu sau locul de garare al utilajelor Recomandat

Marți, 29 Martie 2022 13:29
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Registrul Auto Român (RAR) este alături de fermierii şi apicultorii care solicită eliberarea cărţii de identitate a vehiculului (CIV) şi efectuarea inspecţiei tehnice periodice (ITP) la domiciliu sau locul de garare al acestora. Echipele RAR se deplasează continuu pe tot teritoriul ţării cu autolaboratoarele specializate, pentru ca deţinătorii acestor vehicule să nu mai fie nevoiţi să le transporte la staţiile ITP sau la reprezentanţele judeţene ale Registrului Auto Român. Începând cu această primăvară, procedura se efectuează şi pentru remorcile speciale apicole, potrivit unui comunicat al RAR.
"Legea nr. 260/2020 a produs modificări în procedura de înregistrare a tractoarelor şi maşinilor autopropulsate pentru lucrări în cadrul primăriilor, această procedură fiind posibilă doar pentru vehiculele care deţin CIV sau atestat tehnic şi ITP. Desigur, obligativitatea se aplică doar în cazul în care respectivele vehicule circulă şi pe drumurile publice, dar este puţin probabil ca un astfel de utilaj să se poată deplasa doar în afara acestor sectoare de drum.
La scurt timp după modificările cadrului legal, Registrul Auto Român a demarat o campanie de sprijinire a deţinătorilor de tractoare agricole şi maşini autopropulsate pentru lucrări, prin intermediul laboratoarelor noastre mobile pentru certificarea autenticităţii, disponibile în toate reprezentanţele din ţară. La solicitarea proprietarilor acestor vehicule, specialiştii RAR se deplasează în teren şi efectuează procedurile necesare pentru eliberarea CIV sau a atestatului tehnic, în funcţie de tipul vehiculului: tractor agricol sau maşină autopropulsată pentru lucrări. În plus, în cadrul aceleiaşi deplasări în teren, inginerii RAR fac şi inspecţia tehnică periodică a tractoarelor. Tot acest demers vine în sprijinul proprietarilor de utilaje, care nu mai sunt nevoiţi să transporte vehiculele la staţiile ITP sau la reprezentanţele RAR, dar pentru a face aceste proceduri mai eficiente, sfatul nostru este ca proprietarii să solicite sprijinul autorităţilor locale, pentru a fi ajutaţi să se organizeze şi să solicite deplasarea autolaboratoarelor mobile.
Luând în calcul dificultăţile pe care le au apicultorii în a se deplasa la staţiile ITP sau la reprezentanţele RAR, de curând am extins procedura şi pentru pavilioanele apicole. Astfel, ne deplasăm noi, inginerii RAR, acolo unde sunt amplasate remorcile sau semiremorcile speciale apicole care au nevoie de CIV sau ITP, iar procedura este una cât se poate de simplă.
Pentru efectuarea ITP în teren, apicultorii pot contacta şefii reprezentanţelor teritoriale ale RAR ca să stabilească detaliile concrete ale deplasării autolaboratoarelor noastre.

Foto1Foto2

«ITP la faţa locului» face parte din campania noastră de sprijinire a deţinătorilor de (semi)remorci speciale apicole (foto 1), prin înlesnirea condiţiilor de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP) acolo unde ne solicitaţi prezenţa.
În ceea ce priveşte autovehiculele speciale apicole (foto 2), precizăm că avem în lucru procedura de extindere a acestei facilităţi şi asupra pavilioanelor apicole montate pe autovehicule, activitate ce se va regăsi în proxima modificare a legislaţiei naţionale de ITP.
Până când se va concretiza demersal, această activitate se poate face doar la reprezentanţele RAR sau la staţiile ITP autorizate", se arată în comunicatul citat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu