Frigiderele FRAM vor reveni pe piaţă Recomandat

Luni, 17 Mai 2021 13:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compania Network One Distribution (NOD), cel mai mare distribuitor local IT&C, deţinută integral de Iulian Stanciu, preşedinte executiv eMAG, se pregăteşte să readucă pe piaţă marca de frigidere Fram, comercializată în regimul comunist, în perioada anilor '60 - '70, relatează Profit.ro.
În urmă cu doi ani, Horizon, brandul companiei NOD a readus pe piaţă marca TV Diamant, comercializat tot în regimul comunist, după ce în octombrie 2015 a preluat bicicletele Pegas. Acum, NOD a înregistrat marca "Fram, din trecut în prezent", relevă date Profit.ro.
"NOD a dezvoltat o strategie de revitalizare a brandurilor istorice româneşti, precum Diamant şi Pegas. Fram este parte din aceeaşi iniţiativă si primul pas a fost să înregistrăm marca", au transmis reprezentanţii NOD pentru Profit.ro.
Primele modele de frigidere Fram au fost produse şi vândute 1961 la Întreprinderea de Maşini Electrice Bucureşti, fosta uzinele Klement Gottwald. În anii 60, autorităţile comuniste au mutat producţia frigiderelor la Sadu (Gorj). În această fabrică, cu o licenţă cumpărată din Franţa, au apărut noi modele de frigidere marca Thomson, redenumite ulterior Frigero şi apoi Arctic.
În 1970, cu ajutorul companiilor franceze Thomson-Brandt şi Roubanoux, producţia de frigidere s-a extins la Găeşti. În 1979, pe fondul uzurii morale a modelelor de frigidere Fram, producţia acestora de la Sadu a fost încheiată. O parte a personalului a fost mutat la Găeşti, unde au început operaţiunile de realizare a modelului Arctic. Ulterior, producţia de frigidere Arctic a fost extinsă şi la fabrica de la Sadu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu