Final de eră la Telekom Recomandat

Vineri, 20 Iulie 2018 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grecul Anastasios Tzoulas, director financiar al grupului Telekom România, care a lucrat în cei 17 ani petrecuţi la Bucureşti cu toţi cei nouă directori generali pe care i-au avut companiile din grup şi care cunoaşte toate culisele afacerilor grupului cu afaceri de un miliard de euro pe an, se ve retrage din grup la finalul lunii iulie, informează Ziarul Financiar, citat de Mediafax.
El va fi înlocuit de germanul Nicolas Mahler, care deţine în prezent poziţia de primvicepreşedinte şi membru în echipa de conducere a diviziei de servicii a gigantului german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar, potrivit Ziarul Financiar.
Tzoulas era ultimul „supravieţuitor” al echipei de greci trimişi de grupul elen OTE la începutul anilor 2000 la Bucureşti pentru a controla şi conduce companiile Cosmote (Cosmorom) şi Romtelecom care se mai afla în echipa executivă de conducere a grupului Telekom. El a venit la Bucureşti în 2001, când şef la Romtelecom era Panagiotis Kargados, prinzând astfel şi scurtul interimat din 2002 al influentului (pe atunci) vicepreşedinte al OTE George Skarpelis.
Din 2003 a lucrat cu americanul James Hubley, CEO-ul care a restructurat puternic Romtelecom, în mandatul căruia a fost promovat director financiar adjunct. Grecul Yorgos Ioannidis, CEO din 2007, este cel care l-a promovat director financiar plin, iar în mandatul germanului Nikolai Beckers a fost promovat director financiar al întregului grup.
Cei două directori generali ai companiilor din grup (Cosmote, Romtelecom şi succesoarele lor) cu care a lucrat Tzoulas sunt Panagiotis Kargados (CEO al Romtelecom), Spyridon Spyropoulos (CEO al Cosmorom), George Skarpelis (CEO interimar al Romtelecom), James Hubley (CEO al Romtelecom), Nikolaos Tsolas (CEO al Cosmote), Yorgos Ioannidis (CEO al Romtelecom), Stefanos Theocharopoulos (CEO al Cosmote şi primul CEO comun din istorie al Cosmote şi Romtelecom), Nikolai Beckers (CEO al Cosmote şi Romtelecom care a condus rebrandingul la Telekom) şi Miroslav Majoros (actualul CEO al grupului).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu