Ce oraş din România a intrat în top 10 cele mai ieftine şi indicate destinaţii de vacanţă în 2023 Recomandat

 
Joi, 01 Decembrie 2022 11:55
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printre cele mai economice şi indicate 10 oraşe europene de vizitat în 2023, conform celei mai mari reviste de călătorii din lume, Conde Nast Traveler, se numără şi oraşul Braşov. Revista de călătorii a întocmit o listă cu destinaţii la preţuri accesibile pentru pasionaţii de călătorii, scrie publicaţia greacă To Vima, citată de BizBraşov.

„O alternativă mai ieftină decât Bucureştiul (care, în comparaţie cu standardele europene, este încă incredibil de avantajos), Braşovul este înconjurat de pitoreştii Munţi Carpaţi. O telecabină până în vârful Muntelui Tâmpa costă doar 20 de lei pentru privelişti aeriene ale acoperişurilor de culoare roşie cărămizie, în timp ce operatorul local de turism Walkabout oferă un tur pietonal gratuit în fiecare dimineaţă la ora 10.30, care porneşte de la fântâna din Piaţa Sfatului. Luaţi de la taraba din apropiere o delicatesă locală kürtőskalács (o „prăjitură de coş de fum” prăjită la proţap şi acoperită cu zahăr) pentru a vă menţine nivelul de energie”, este descrierea publicaţiei.

Revista britanică subliniază că zborurile spre unele destinaţii populare din Europa ar putea fi destul ieftine, dar preţurile din acestea s-ar putea dovedi extrem de piperate, cum este cazul Veneţiei, care este unul dintre cele mai scumpe oraşe din Europa când vine vorba de cazare şi mâncare.

În Atena, în schimb, recomandată de Conde Nast Traveler drept cea mai accesibilă destinaţie pentru o vacanţă de toamnă în Europa, preţurile au înregistrat o scădere cu 15% în comparaţie cu 2021.

Lista primelor 10 destinaţii ieftine pentru 2023 este completată de Lisabona (Portugalia), Klagenfurt (Austria), Kaunas (Lituania), Riga (Letonia), Berat (Albania), Sofia (Bulgaria), Izmir (Turcia), Tbilisi (Georgia).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu