28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ce oraş din România a intrat în top 10 cele mai ieftine şi indicate destinaţii de vacanţă în 2023
Ce oraş din România a intrat în top 10 cele mai ieftine şi indicate destinaţii de vacanţă în 2023

Printre cele mai economice şi indicate 10 oraşe europene de vizitat în 2023, conform celei mai mari reviste de călătorii din lume, Conde Nast Traveler, se numără şi oraşul Braşov. Revista de călătorii a întocmit o listă cu destinaţii la preţuri accesibile pentru pasionaţii de călătorii, scrie publicaţia greacă To Vima, citată de BizBraşov.

„O alternativă mai ieftină decât Bucureştiul (care, în comparaţie cu standardele europene, este încă incredibil de avantajos), Braşovul este înconjurat de pitoreştii Munţi Carpaţi. O telecabină până în vârful Muntelui Tâmpa costă doar 20 de lei pentru privelişti aeriene ale acoperişurilor de culoare roşie cărămizie, în timp ce operatorul local de turism Walkabout oferă un tur pietonal gratuit în fiecare dimineaţă la ora 10.30, care porneşte de la fântâna din Piaţa Sfatului. Luaţi de la taraba din apropiere o delicatesă locală kürtőskalács (o „prăjitură de coş de fum” prăjită la proţap şi acoperită cu zahăr) pentru a vă menţine nivelul de energie”, este descrierea publicaţiei.

Revista britanică subliniază că zborurile spre unele destinaţii populare din Europa ar putea fi destul ieftine, dar preţurile din acestea s-ar putea dovedi extrem de piperate, cum este cazul Veneţiei, care este unul dintre cele mai scumpe oraşe din Europa când vine vorba de cazare şi mâncare.

În Atena, în schimb, recomandată de Conde Nast Traveler drept cea mai accesibilă destinaţie pentru o vacanţă de toamnă în Europa, preţurile au înregistrat o scădere cu 15% în comparaţie cu 2021.

Lista primelor 10 destinaţii ieftine pentru 2023 este completată de Lisabona (Portugalia), Klagenfurt (Austria), Kaunas (Lituania), Riga (Letonia), Berat (Albania), Sofia (Bulgaria), Izmir (Turcia), Tbilisi (Georgia).


Articole înrudite