Când se termină anul şcolar 2020-2021 pentru fiecare clasă sau an de studiu Recomandat

Miercuri, 26 Mai 2021 15:07
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După nenumăratele schimbări ale structurii anului şcolar 2020-2021, elevii nu mai ştiu exact când se încheie cursurile, deoarece semestrul al doilea se termină la alte date decât cele stabilite iniţial în structura anului şcolar.
Astfel, cursurile se încheie după calendarul următor:
- Pentru clasa a VIII-a (pentru care urmează Evaluarea Naţională) – vineri, 11 iunie 2021.
- Pentru clasele a XII-a zi şi clasele a XIII-a seral şi frecvenţă redusă (pentru care urmează Bacalaureatul – probe scrise) – vineri, 4 iunie 2021.
- Pentru grupele de grădiniţă şi celelalte clase (pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a) – vineri, 25 iunie.
- Pentru învăţământul profesional şi tehnic, potrivit datelor din planurile cadru transmise de minister, anul şcolar 2020-2021 se încheie astfel:
- Pentru elevii din învăţământul liceal – filiera tehnologică, care nu vor susţine examene naţionale (evaluare naţională şi bacalaureat) – 16 iulie 2021.
- Pentru elevii din învăţământul profesional: 16 iulie 2021.
- Pentru elevii din învăţământul postliceal şi de maiştri (cu durată a cursurilor stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare): 16 iulie.
- Pentru calificarea „Asistent medical generalist”, cu durată a cursurilor de  42 de săptămâni – 27 august 2021.
În învăţământul profesional şi tehnic, potrivit datelor din planurile cadru, transmise de minister, anul şcolar 2020-2021 se încheie mai târziu. Începând cu anul şcolar 2019-2020, în cazul învăţământului profesional, postliceal şi special nu au mai fost făcute explicit precizări cu privire la durata cursurilor, în ordinul cu structura anului şcolar, deoarece în aceste situaţii durata este cea stabilită prin planurile cadru în vigoare.
Durata studiilor pentru anii terminali din învăţământul postliceal pentru toate calificările profesionale este, cu o excepţie, de 36 săptămâni, care se încheie în acest an pe 16 iulie. Excepţia este învăţământul postliceal cu durata de trei ani, calificarea asistent medical generalist, unde cursurile au prevăzută în planurile cadru o durată de 42 de săptămâni, care se încheie pe 27 august.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu