Când este posibil să se renunţe la purtarea măştii în aer liber Recomandat

Marți, 04 Mai 2021 14:56
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit declaraţiilor premierului Florin Cîţu, există posibilitatea la renunţarea la obligativitatea privind purtarea măştii în aer liber abia după 1 august, doar dacă ritmul în care populaţia se va vaccina împotriva COVID va fi accelerat.
La întrebarea adresată de presă premierului Cîţu despre renunţarea la masca de protecţie în spaţiile deschise, Cîţu a spus că deocamdată nu este luată în calcul această măsură şi că va fi aşteptată data de 1 august.
"Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mişcă lucrurile, dar aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţatul măştii. Aţi văzut că şi în Israel s-a anunţat după ce s-a ajuns la 60% aproape (n.r. - persoane vaccinate). Deci este clar că acolo este un nivel unde am putea să discutăm despre aşa ceva", a declarat premierul.
Din 1 iunie, restaurantele şi hotelurile ar putea funcţiona la 100% din capacitate, pentru persoanele vaccinate anti-COVID, şi tot de la aceeaşi dată se va putea renunţa la purtarea măştii de protecţie pe plajă sau în drumeţiile pe munte, a declarat premierul Florin Cîţu. El a vorbit din nou despre necesitatea vaccinării şi despre ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu