29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Agenţiile aşteaptă un boom al turiştilor care vor merge în Grecia în 2016
Agenţiile aşteaptă un boom al turiştilor care vor merge în Grecia în 2016

Numărul turiştilor, inclusiv români, care îşi vor petrece vacanţa în Grecia va creşte în anul 2016, agenţiile de turism estimând un adevărat boom pentru această destinaţie.

"Ne aşteptăm la o creştere importantă a numărului de turişti care îşi vor petrece vacanţele în Grecia în 2016, de aceea şi hotelierii au ales să practice o creştere medie de doar 3 — 5% a tarifelor şi doar în rare cazuri de 10%. Grecia nu reprezintă în acest moment o destinaţie în care turiştii să îşi facă griji şi nici operatorii de turism nu îşi fac. Sistemul bancar a intrat în normal.

De altfel, nici în criză turiştii nu au fost afectaţi în vreun fel', a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Christian Tour, Marius Pandel.

În general, în staţiunile turistice, toţi se concentrează pe satisfacţia clienţilor. Grecii ştiu că mare parte din economia ţării trăieşte de pe urma turismului.

"Toate pieţele mari exportă turişti către Grecia, nu numai România, mai ales de când cu problemele apărute în Tunisia. Vor fi creşteri normale, între 2% şi 10%, în funcţie de hotel. Asta depinde de cum şi-a negociat contractele fiecare agenţie. Gradul de cerere pentru Grecia este în creştere. Sfătuiesc turiştii ca pentru anul viitor să-şi cumpere vacanţele în Grecia în perioada de early booking, pentru că va fi un boom în Grecia. Noi avem multe contracte negociate pe o perioadă de 3 — 4 ani şi atunci preţurile nu mai pot creşte. La cele la care s-au terminat contractele vom avea, însă, creşteri", spune Marius Pandel.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că Grecia este pe creştere ca destinaţie de vacanţă în ultimii ani şi asta nu se va schimba în 2016.

Intrat, încă din 2013, pe piaţa hotelieră a Greciei, grupul Christian Tour îşi va continua investiţiile pe această piaţă, semn de încredere în turismul elen.

"Vom continua investiţiile în hotelurile din Grecia. Grecia are nişte peisaje pe care nu i le poate lua nimeni, nici UE, nici FMI şi nici Banca Mondială. Au un relief minunat, au o idee diferită despre viaţă, despre distracţie, este un paradis şi turiştii vor continua să vină, aşa cum vin de 100 de ani. Suntem în discuţii pentru achiziţionarea unui nou hotel tot în insula Corfu şi sperăm ca, până la sfârşitul anului acesta, să semnăm contractul pentru noul hotel, de 4 sau 5 stele', mai spune Pandel.

La rândul său, prim-vicepreşedinte ANAT, Alin Burcea, apreciază că preţurile la pachetele turistice pentru Grecia se vor scumpi cu 5%.

"Pentru 2015, pachetele turistice vor creşte cu 5%, pentru că nu îşi vor permite nici ei să crească mai mult. Grecia va merge în continuare foarte bine. Anul acesta, după tot ceea ce s-a întâmplat, parcă s-a vândut mai bine', a precizat Alin Burcea.

Cu toate că mizează pe o creştere a celor care vor să îşi petreacă vacanţa în Grecia, alte agenţii estimează că pachetele turistice vor avea preţuri mai mici.

Anul trecut, Grecia a raportat un excedent de cont curent de 1,66 miliarde de euro, în creştere faţă de 1,09 miliarde de euro în 2013, datorită veniturilor din turism, care au urcat în 2014 cu 10,6%, la nivelul record de 13,44 miliarde de euro.

Sosirile vizitatorilor străini în Grecia au crescut, în 2014 cu 23%, ajungând la un record de 22 milioane, semn al vitalităţii acestui sector pe care statul elen se bazează pentru relansarea economiei.

"Preţurile pachetelor pentru Grecia vor scădea datorită concurenţei, în special cu destinaţiile din Turcia şi Spania. Ca să nu îşi piardă clienţii, vor scădea un pic preţurile pachetelor. Noi suntem în negocieri, în prezent. Contracte vom semna din septembrie. Estimez că preţurile vor fi cu 5% mai ieftine. Avem în plan să dezvoltăm o serie de destinaţii prin plecări cu chartere şi din alte oraşe — din Timişoara pentru Zakynthos şi din Cluj — două zboruri spre Creta. Deocamdată, dar vom mai avea noutăţi în următoarele săptămâni', a declarat Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI Travel Center prin Eurolines.


Articole înrudite