23 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Actriţa Eugenia Şerban, în lacrimi la TV: «Nu mai pot!» Fiul dependent de droguri a adus-o la capătul puterilor
Actriţa Eugenia Şerban, în lacrimi la TV: «Nu mai pot!» Fiul dependent de droguri a adus-o la capătul puterilor

Actriţa Eugenia Şerban a povestit la Antena 3 CNN chinul trăit cu fiul ei, dependent de droguri. Aceasta a făcut apel la autorităţi pentru a face mai drastică legea pentru prevenirea şi combaterea consumului de droguri.
Fiul Eugeniei Şerban, acum în vârstă de 30 ani, se luptă cu dependenţa de droguri încă din adolescenţă, iar pentru a-şi întreţine acest viciu a furat din casă mai multe obiecte de valoare. Actriţa a dezvăluit în lacrimi că a decis să vorbească despre coşmarul prin care trece cu fiul ei pentru a lansa un semnal de alarmă către autorităţile care par că nu sunt interesate de eradicarea acestui fenomen care pune din ce în ce mai mult stăpânire mai ales pe tinerii din România.
Artista a cerut ordin de protecţie împotriva fiului său:
"În momentul în care am luat ordinul de protecţie împotriva copilului meu şi am ajuns la judecătorie, îl tot ameninţam pentru că deja eram la limită şi nu voiam să ajung să fac un gest extrem.
Ajungi la un moment dat, pentru că nu mai ştii ce să faci, eşti în stare să-ţi iei şi propria viaţă, orice doar să nu mai trăieşti şi să vezi lucrurile astea.
În momentul în care îi spuneam că voi lua ordin de protecţie îmi spunea că este ultimul lucru pe care îl va face şi mă ameninţa cu supradoză".
În acest context, Eugeniei Şerban a făcut un apel la autorităţi pentru a crea o lege care să prevină consumul de droguri, pentru a se construi un centru pentru a-i ajuta pe consumatori, dar şi pe membrii familiilor acestora care duc o luptă crâncenă fără să fie sprijiniţi de legislaţia din România.
"Mi-e foarte greu, nu ştiu exact ce şi cum ar trebui să spun sau cui să mă adresez. Este foarte clar că de la preşedinte la prim-ministru, la ministrul Sănătăţii toţi ce ar trebui să ţină cont că ei (n.r. dependenţii de droguri) nu trebuiesc excluşi din societate, trebuiesc ajutaţi. Pentru asta trebuie schimbată legea.
Atâta timp cât legea nu ne ajută şi nu suntem lăsaţi să-i ajutăm, pentru că legea nu ne dă drepturi, n-avem ce să facem. Suntem legaţi de mâini şi de picioare, iar ei sunt efectiv nişte îndepărtaţi din societate din toate punctele de vedere. Nu putem să internăm cu forţa, nu se vrea să fie internaţi, nu se vrea să fie ajutaţi cu adevărat. Este foarte adevărat că ei, în primul rând, trebuie să vrea. Dar atâta timp cât societatea îi exclude în totalitate, n-au niciun interes să mai vrea ceva de la viaţa, asta nu interesează decât drogul pentru ziua de mâine. Atât.
Problema este ce facem noi, cum schimbăm legea, cum putem să-i ajutăm cu forţa, dacă este necesar şi ce facem cu dealeri, cu adevăraţii dealeri? Pentru că atâta timp cât există dealeri şi ei vor avea de unde să consume. Dacă drogurile ar dispărea şi dealerii n-ar mai exista, ei n-ar mai avea de unde cumpăra. Şi atunci probabil că şi această societate, care este din ce în ce mai împânzită şi nu vorbim doar de copii, nu vorbim doar de adolescenţi şi de tineri.
Vorbim chiar de procurori, de avocaţi, de poliţişti, de miniştrii care consumă droguri. Ei fac legile! Oare le fac împotriva consumului de droguri? Împotriva dealerilor? Atâta timp cât ei decid? Cum să avem încredere într-o lege unde o face un procuror, un avocat şi un judecător care consumă droguri? Deci se vrea ca această societate să se facă bine sau nu?
Eu ştiu că în seara asta copilul meu mă judecă pentru că sunt aici. Are impresia că dacă am venit aici şi vorbesc, chiar mi-a reproşat şi mi-a trimis un mesaj în care spune că îmi fac emisiuni pe dependenţa lui.
Nu m-aţi auzit vorbind 14 ani. Mi-am făcut doar meseria şi dacă vorbesc acum este pentru că nu mai pot şi el trebuie să înţeleagă asta.
Spune-mi şi mie de ce în atâţia ani a această problemă s-a descoperit acum cu 2 Mai (n.r. accidentul produs de Vlad Pascu). Să fim serioşi, ştim toţii, există de 10-20 de ani deja foarte pregnant. De ce nu s-a construit nici măcar un centru, sunt fonduri europene, nu trebuie să băgăm nici măcar un leu, noi ca societate, ca ţară, dar nu s-a făcut nici măcar un proiect sau nu s-a vrut", a spus Eugenia Şerban, la Antena 3 CNN.


Articole înrudite