O colecţie de 121 de ceasuri exclusiviste scoase la licitaţie în ajun de Crăciun Recomandat

Marți, 21 Decembrie 2021 13:46
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O colecţie de 121 de ceasuri exclusiviste, în ediţii limitate sau foarte limitate, cu o valoare totală de peste 2 milioane de euro, va fi scoasă la licitaţie cu două zile înainte de Crăciun. Simbolurile timpului din cadrul Licitaţiei de Crăciun - Ceasuri de Colecţie au toate atuurile pentru o investiţie sigură - branduri consacrate, calităţi tehnice, raritate, o stare bună de conservare, certificate de autenticitate. În acest moment, un ceas de colecţie, care se regăseşte în licitaţie, este considerat un activ real, pentru că acţionează ca un magazin de valoare, aducând randamente între 11% şi 20% pe an, potrivit estimărilor „Precious Time”, primul fond de investiţii, specializat în cumpărarea şi vânzarea de ceasuri.
O marcă de lux consacrată, precum este Rolex, poate fi cel mai sigur pariu investiţional. În cadrul licitaţiei de miercuri, 22 decembrie 2021, sunt scoase la vânzare 13 modele semnate de celebrul brand, între care cel mai valoros este modelul unisex Rolex Day-Date. Ceasul din aur roz are un preţ de pornire de 35.000 de euro, o valoare conservatoare raportat la preţul de listă de 72.000 de euro. Tot în cadrul licitaţiei se regăsesc şi două modele considerate repere pentru ceasurile moderne de scufundări - Rolex Submariner, care au un preţ de pornire de 6.000 de euro fiecare.
La mare căutare, în rândul investitorilor şi colecţionarilor de ceasuri, este ceasul Roger Dubuis Hong Kong Special Edition. În licitaţie este scos la vânzare, pentru un preţ de pornire de 22.000 de euro, un model din aur roz fabricat într-o ediţie limitată 10 piese, iar cel ce urmează să fie licitat este numerotat 6. Acest ceas poate fi considerat unul dintre cele mai bune ceasuri ca investiţie, preţul lui crescând simţitor de la an la an pe măsură ce în pieţele tradiţionale nu se mai găsesc astfel de modele, având în vedere seria limitată.

Expoziţia Licitaţiei de Ceasuri de Colecţie

Ceasurile Patek Philippe sunt considerate bariere împotriva inflaţiei, iar dacă investiţia se îndreaptă către un model clasic, rezultatul nu poate fi decât un profit statornic. Un astfel de exemplu este ceasul Patek Philippe Calatrava, care porneşte în licitaţie de la preţul de 10.000 de euro, în timp ce preţul de listă este dublu, de 20.000 de euro.
Ceasurile echivalente unei investiţii cu dividende decente şi cu garanţia creşterii valorii pe termen lung şunt modelele vintage şi elegante. Un exemplu în acest sens este ceasul Bulova „Cocktail Watch” din aur decorat cu multitudine de diamante, care are un preţ de pornire de doar 2.000 de euro. Modelul Art Deco se încadrează într-o zonă abordabilă ca preţ şi este recunoscut ca fiind o apariţie rară în piaţă.
Ceasurile din licitaţie sunt însoţite de acte de provenienţă, garanţie de autenticitate şi garanţie de bună funcţionare şi se pot achiziţiona de la preţuri de pornire de aproximativ 20-30% din valoarea de listă, adică de la un sfert din preţul pieţei. La Licitaţia de Crăciun - Ceasuri de Colecţie se va putea participa doar online, prin înregistrarea unei oferte prealabil pe artmark.ro sau prin deschiderea unui cont online şi participând la licitaţie pe platforma Artmark Live. Ceasurile de colecţie pot fi admirate şi probate gratuit la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Sursa foto: Artmark

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu