Motorul electric Quark de la Koenigsegg este gata să doboare toate recordurile Recomandat

Duminică, 06 Februarie 2022 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cunoscut de fanii supermaşinilor de lux, producătorul suedez Koenigsegg a prezentat un nou motor electric deopotrivă ultra-compact şi ultra-puternic, al cărui design radical nou şi performanţe previzionate sunt impresionante.

Numit „Quark”, micuţul strălucitor adoptă o arhitectură numită „Raxial Flux”. Acesta este prezentat ca o întâlnire a două dintre modelele adoptate în general pentru acest tip de angrenaj, tradiţionalul „flux radial” şi un „flux axial” mai nou.

Motoarele cu flux axial au avantaje mari de cuplu, în timp ce se spune că motoarele cu flux radial permit o densitate de energie mai mare. „Raxial”, Koenigsegg Quark este, prin urmare, prezentat de firma suedeză ca o alianţă a celor mai bune din ambele tipuri.

Integrat într-un bloc numit „Terrier”, Quark-ul ar trebui să ofere în special performanţe excepţionale viitorului hibrid Gemera al producătorului, un GT de familie, dar care dezvoltă un total de 1.700 de cai putere.

Gemera şi performanţa sa de viteză (0 până la 100 km/h în 1,9 secunde) ar putea fi doar o demonstraţie pentru acest motor, care ar putea avea multe aplicaţii şi în aeronautică, sectorul spaţial sau marina, explică Koenigsegg în comunicatul său de presă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu