19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Facebook lansează un sistem de alertă pentru a ajuta la localizarea copiilor dispăruţi din România
Facebook lansează un sistem de alertă pentru a ajuta la localizarea copiilor dispăruţi din România

Facebook va implementa sistemul AMBER Alert în România, printr-un parteneriat cu Poliţia Română, acesta urmând să ajute la localizarea copiilor dispăruţi.
Potrivit unui comunicat al companiei, transmis miercuri Agerpres, dacă un copil dispare, Facebook va distribui o alertă persoanelor din zonele în care acesta a fost văzut ultima dată. Alertele vor include informaţii detaliate şi o fotografie a copilului. Oamenii vor putea să acceseze alerta şi ulterior, pentru detalii pe care le-au pierdut din vedere la momentul respectiv, şi să o distribuie către prieteni.
"Suntem mândri să colaborăm cu Poliţia Română pentru a aduce AMBER Alert la dispoziţia comunităţii româneşti, pentru a ajuta copiii şi familiile acestora. Atunci când un copil este dat dispărut, cel mai important lucru pe care îl putem face este să transmitem informaţii publicului cât mai repede posibil. Prin intermediul alertelor AMBER de pe Facebook, care oferă informaţiile corecte persoanelor potrivite, într-un timp scurt, sperăm să reunim copiii dispăruţi cu familiile lor", a declarat Emily Vacher, director, Trust & Safety la Facebook.
Comisar-şef de poliţie Emil Gănţoi a precizat că, în cazul unui copil răpit, distribuirea mesajului prin platforma de socializare Facebook va creşte şansele ca oamenii de bună-credinţă să afle de caz şi să sprijine cu informaţii ancheta.
"În cazul unui copil răpit, orice informaţie despre el, care ajunge la noi, poate însemna o şansă mai mare de a-l găsi în viaţă, sănătos. Distribuirea mesajului prin platforma de socializare Facebook ne va ajuta, în mod categoric, în distribuirea semnalmentelor copilului şi a detaliilor cazului. Vor creşte, aşadar, şansele ca oamenii de bună-credinţă, care pot să ne ajute, să afle de caz şi să sprijine cu informaţii ancheta. Mulţumesc, pe această cale, reprezentanţilor Facebook, pentru sprijin şi implicare", a subliniat Emil Gănţoi, ofiţer specialist în cadrul Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - Poliţia Română.
Potrivit comunicatului citat, şansele de a găsi un copil dispărut cresc atunci când sunt implicaţi cât mai mulţi oameni în misiunile de căutare - mai ales în primele 24 de ore.
"Scopul nostru este să ajutăm la diseminarea acestor alerte către persoanele care se află în zona de căutare a copilului dispărut şi a le încuraja să răspândească mesajul împărtăşind cu prietenii lor anunţul oficial despre dispariţie. În fiecare zi, oamenii utilizează Facebook în moduri diferite pentru scopuri diverse, de la a trimite felicitări de ziua de naştere a unui prieten, la a partaja fotografii cu membrii familiei care locuiesc departe. Însă, cu câţiva ani în urmă ne-am dat seama că se întâmplă ceva extraordinar - oamenii foloseau Facebook pentru a-şi încuraja prietenii şi familia să găsească copii dispăruţi. În mai multe cazuri, oamenii au luat măsuri după ce au văzut o postare sau o fotografie în News Feed. Astfel un copil a fost adus acasă în siguranţă", se arată în document.
În octombrie 2016, a fost emisă o alertă AMBER pentru o fetiţă de 4 ani, ce a fost răpită în Florida, SUA. Kaytlin Brown, tehnician în anestezie la Spitalul Baptist East din Memphis, se afla în pauza de prânz când a recunoscut copilul dispărut. Reacţia rapidă a acesteia a dus la salvarea fetiţei, precizează comunicatul.


Articole înrudite