Eurovision: Delegaţia României nu a fost lăsată să participe la ceremonia Turquoise Carpet Recomandat

Luni, 17 Mai 2021 12:33
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Delegaţiile României şi Maltei au fost informate, duminică, 16 mai 2021, că nu vor putea participa la ceremonia de deschidere Eurovision 2021, din cauza apariţiei unor cazuri Covid în hotelul unde sunt cazate. În urma testărilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză. Niciun membru al delegaţiei României nu a fost confirmat pozitiv la testările făcute de organizatori.
Conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intra în izolare şi urmează să fie testaţi PCR. Din această cauză, alături de membrii delegaţiilor Poloniei şi Islandei, nici reprezentanţii României şi Maltei nu au putut defila, duminică, pe covorul turcoaz, la ceremonia de debut a concursului.
Până în acest moment, membrii delegaţiei noastre au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.
Reamintim că duminică a avut loc ceremonia de deschidere a ediţiei 2021 Eurovision Song Contest, "Turquoise Carpet", la Rotterdam Cruise Terminal. Pe covorul turcoaz ar fi trebuit să defileze reprezentanţii ţărilor din concurs, însă protocolul anti-Covid i-a împiedicat pe membrii delegaţiilor Poloniei, Islandei, Maltei şi României să participe la ceremonie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu