Dacă nu vrei ca pe Internet să apară informaţii despre tine, trebuie să ştii că le poţi şterge. Specialiştii de la Google au făcut public metodele prin care putem să ştergem anumite informaţii despre noi de pe site-uri şi cum putem să ne protejăm datele, scrie expresspress.ro.
În primul rând, trebuie să eviţi site-urile care colectează date personale, adică numele, ziua de naştere, reţelele de socializare folosite sau adresa acesteia, pot fi furate foarte uşor, dar specialiştii în tehnologie au dezvăluit câteva modalităţi prin care poţi evita astfel de situaţii.
"Când vorbim despre problema furtului de identitate putem să ne imaginăm situaţia ca un mozaic. Cu cât ai mai multe bucăţi, cu atât mai fidela şi clară va fi imaginea, deci cu cât ai mai multe informaţii personale ale unui utilizator, cu atât mai mult furtul de identitate şi impersonarea va avea mai mult succes şi credibilitate", a declarat Adam K. Levin, avocat şi specialist în securitate cibernetică.
Internauţii îşi pot şterge datele de pe Internet cu ajutorul platformelor Spokep, MyLife.com sau Radaris. Şi Google a lansat recent o nouă platformă numită "Results about you" (rezultate despre dvs.) care permite consumatorilor să solicite eliminarea rezultatelor căutărilor care conţin numărul de telefon personal, adresa de domiciliu sau adresa de e-mail.
Noul instrument „Rezultate despre dvs.” face mai uşor să eliminaţi informaţiile personale din Căutarea Google
Google a început să lanseze un nou instrument care va face mai uşor ca niciodată să eliminaţi numărul dvs. de telefon, e-mailul şi adresa din rezultatele căutării. Acest instrument este menit să înlocuiască procesul actual al Google de eliminare a anumitor informaţii personale din căutările sale, dar care poate fi lent şi ineficient.
În acest moment, persoanele pot completa un formular prin care solicită să-şi elimine informaţiile dacă acestea îndeplinesc anumite criterii. Dacă rezultatele căutării reprezintă o ameninţare pentru siguranţa cuiva sau anumite informaţii personale, cum ar fi numărul de telefon, adresa de e-mail sau adresa de domiciliu. Solicitarea este apoi examinată de anchetatorii Google, care vor stabili dacă informaţiile sunt de interes public, sunt demne de ştiri sau conţine conţinut oficial. Google va trimite persoanei un e-mail explicând dacă cererea a fost refuzată sau acceptată.