În Ecuador a fost scoasă la vânzare cea mai scumpă ciocolată amăruie din lume, o tabletă de 45 de grame la un preţ de 230 de euro. Delicatesa care a fost botezată To’ak, în traducere din dialectele din ecuadoriana veche “pământ” şi “copac”, este consumată cu ajutorul unor cleşti din lemn speciali. Creatorii acestei ciocolate susţin că doar aşa se poate simţi adevărata aromă a ciocolatei To’ak. Unul dintre preşedinţii companiei producătoare de cicolată Jerry Toth a declarat că angajaţii săi tratează fabricarea acestei ciocolate cu maximă seriozitate şi destulă minuţiozitate, similară cu cea a creatorilor de vinuri de elită sau de whisky. Menţionăm că partea de unt de cacao în această ciocolată este de 81%. Pentru crearea acestei ciocolate sunt folosite boabe din specii de cafea destul de rare care cresc doar pe coasta Oceanului Pacific la vest de Ecuador, relatează Lenta.ru. Este cea mai pură ciocolată amăruie din lume, dacă nu ne referim la ciocolata învelită în aur, diamante.