Frigiderul a fost transformat de mulţi dintre noi într-o adevărată cămară. De cele mai multe ori, suntem tentaţi să depozitam totul în frigider. Însă, există câteva alimente pe care nu e bine să le băgaţi în frigider niciodată pentru că o cămară este mult mai bună pentru multe dintre ele.
Iată o listă cu 10 dintre alimentele care-şi pierd din proprietăţi atunci când sunt băgate la frigider:
1. Ceapa - Umezeala din frigider va înmuia ceapa. Aceasta se păstrează cel mai bine într-un loc uscat şi răcoros, cum ar fi cămara.
2. Cafea - Indiferent dacă este măcinată sau boabe, cafeaua nu se păstreaza niciodată în frigider, pentru că îşi pierde din aromă.
3. Ulei de masline - Dacă băgaţi uleiul de măsline în frigider, acesta îşi va schimba consistenţa, devenind mai vâscos.
4. Busuioc - Busuiocul se veştejeşte mai repede în frigider. Cea mai bună metodă de păstrare a acestuia este într-un pahar cu apă, pe masa din bucătărie.
5. Miere - Mierea nu are termen de valabilitate. Deci, nu trebuie s-o deopzitaţi în frigider pentru a o păstra "proaspăta" mai multă vreme. În plus, dacă băgaţi mierea în frigider, riscaţi ca aceasta să se zaharisească.
6. Usturoi - Daca-l păstraţi în frigider, usturoiul va deveni cauciucat. Ca şi în cazul cepei, acesta trebuie depozitat într-un loc uscat şi răcoros.
7. Pâine - Pâinea se usucă mai repede dacă e păstrată în frigider. În schimb e mai bine s-o păstraţi în congelator.
8. Avocado - Avocado este unul dintre fructele care îşi continuă procesul de coacere şi după ce este cules. Însă, atunci când este depozitat în frigider, acesta intră în "hibernare", ceea ce înseamnă că nu se va mai coace.
9. Cartofi - Atunci când sunt băgaţi în frigider, cartofii devin mai dulci şi granuloşi.
10. Roşii - Roşiile îşi pierd din aromă şi îşi schimbă textura atunci când sunt băgate la frigider.