23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"Blockade" este propunerea Ungariei pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru lungmetraj internaţional din 2023
"Blockade" este propunerea Ungariei pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru lungmetraj internaţional din 2023

Filmul "Blockade" ("Blokad"), despre o blocadă a taximetriştilor ungari din octombrie 1990, reprezintă propunerea Ungariei pentru o nominalizare la premiul Oscar la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional" din 2023, a anunţat joi Institutul Naţional de Film (NFI) din această ţară, informează agenţia de presă MTI.
Această peliculă descrie blocada pe care şoferii de taxiuri au organizat-o cu ajutorul automobilelor lor în Budapesta şi, apoi, în întreaga Ungarie, pentru a protesta faţă de creşterea dramatică a preţurilor carburanţilor.
"Filmul «Blockade» nu este doar o cronică a celor patru zile de proteste conduse de taximetrişti; el arată şi greutăţile din culise cu care se confruntă un prim-ministru care luptă pentru democraţie", au precizat reprezentanţii NFI, citând sinopsisul peliculei.
Filmul "Blockade" a fost regizat de cineastul Adam Toser. Actorii din rolurile principale sunt Zoltan Seress, Attila Vidnyazanszky Jr., Tibor Gaspar, Zsolt Vegh şi Ilkido Toth.
Acest lungmetraj va fi lansat în cinematografele din Ungaria pe 20 octombrie.
Lista scurtă a filmelor propuse pentru nominalizare la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional" va fi dezvăluită pe 21 decembrie, iar nominalizările vor fi anunţate pe 24 decembrie.
Cea de-a 95-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 12 martie 2023. (sursa Agerpres)


Articole înrudite