Atenţie! Nu descărcaţi versiunea roz a WhatsApp Recomandat

Marți, 27 Aprilie 2021 11:47
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O adevărată înşelătorie, identificată de un cercetător de securitate cibernetică, circulă în ultima perioadă. Este vorba despre o versiune roz a aplicaţiei WhatsApp, identificată de cercetătorul de securitate cibernetică Rajshekhar Rajaharia, care a denunţat-o pe Twitter. În fapt, este vorba despre o aplicaţie Android, care foloseşte numele aplicaţiei WhatsApp pentru a fi descărcată pe dispozitivele utilizatorilor şi a fura date sensibile. Cercetătorul a realizat un video în care explică şi arată cum funcţionează.
Utilizatorii primesc un link care îi invită să descarce o versiune fantomă a WhatsApp ce promite să schimbe culoarea interfeţei, de la verde la roz. Dar, odată instalată, aplicaţia dispare de pe ecranul principal al dispozitivului şi rămâne activă în fundal, furând datele personale ale victimelor, preluând controlul agendei, sau trimiţând mesaje către contacte şi cerându-le să descarce aplicaţia.
Cercetătorul Rajaharia oferă şi câteva sfaturi utile pentru securizarea dispozitivelor care sunt victimele acestui malware. Cum ar fi dezinstalarea imediată a WhatsApp roz, închiderea tuturor sesiunilor active direct din secţiunea WhatsApp Web/Desktop accesibilă din setările oficiale ale aplicaţiei şi curăţarea memoriei browserului. În plus, desigur, maxima precauţie faţă de toate mesajele suspecte care te îndeamnă să dai click pe linkuri, sau te invită să instalezi aplicaţii improbabile, informează Rador.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu