Delicios şi hrănitor, pop-cornul face parte din numeroase tradiţii: bile din popcorn de Halloween, ghirlande din floricele de porumb pentru Crăciun şi popcorn delicios tot timpul anului la cinematograf.
Porumbul joacă un rol important în alimentaţia multor culturi şi a devenit popular la nivel global după ce a fost importat din Lumea Nouă. Porumbul este derivat dintr-o plantă scundă cu boabe, nu foarte diferită de grâu. În urma selecţiei atente şi a cultivării timp de mai multe generaţii, a rezultat planta de porumb aşa cum o cunoaştem astăzi. Când coloniştii au venit în Lumea Nouă de pe Vechiul Continent au descoperit această plantă uimitoare care se cultiva de ceva vreme.
La un moment dat, (posibil chiar cu mii de ani în urmă), oamenii şi-au dat seama că boabele de porumb, atunci când sunt încălzite, pocnesc şi scot la iveală un strat de ţesut endosperm moale şi pufos, care le înveleşte coaja asemenea unui nor. Nu a fost nevoie de mult timp ca să se descopere că este o gustare uşoară şi delicioasă, iar cultivarea a dus la porumbul de floricele aşa cum îl ştim astăzi.
Deşi nu este clar cât de veche este istoria pop-cornului, potrivit dovezilor descoperite într-o peşteră din New Mexico, boabele de porumb expandate erau folosite în urmă cu peste 5.000 de ani. În 1885, a fost inventată prima maşină comercială pentru prepararea floricelelor de porumb. Charles Cretors din Chicago a construit o maşinărie dotată cu un arzător cu gaz cu care care colinda străzile şi oferea floricele de porumb trecătorilor şi celor care mergeau la cinema. În 1981 a fost patentată punga de pop-corn pentru cuptorul cu microunde
Ziua pop-cornului (#PopcornDay) poate fi celebrată alături de o pungă de pop-corn garnisită cu topping-urile preferate: unt şi sare, ierburi aromatice precum rozmarin şi cimbru, ardei iute roşu sau caramel şi bacon. Floricelele de porumb sunt delicioase, ieftine, sănătoase şi pot fi consumate în orice ocazie. (sursa Agerpres)