19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O greşeală de tipar a amânat lansarea AMD Ryzen 9000
O greşeală de tipar a amânat lansarea AMD Ryzen 9000

Încă din momentul în care cei de la AMD au anunţat că vor amâna lansarea noilor procesoare AMD internetul a erupt sub un val de speculaţii şi teorii conspiraţioniste legate de motivul acestei decizii. Unii speculau că este vorba de o problemă de hardware severă, similară cu cea pe care tot încearcă cei de la Intel să o rezolve pe ultimele lor generaţii de chip-uri.
Dar noile leak-uri ne arată că s-ar putea să avem de-a face cu ceva mult mai banal de atât, ba chiar de-a dreptul ruşinos din partea unei companii cu un asemenea istoric. Despre ce este vorba? O greşeală de tipar. Se pare eroarea făcută în fabricile TSMC n-a fost una gravă, ba chiar mai mult, putem să-l considerăm pe ăsta cel mai nevinovat mod în care AMD puteau să o dea în bară.
Primele zvonuri legate de acest subiect au apărut pe X încă de la data de 25 iulie, atunci când Ian Cutress, colaborator al producătorilor de semiconductori, a dezvăluit fie în glumă sau pe bune, faptul că problema acestei lansări a fost una de tipar pe ambalaj. Practic, doar două dintre noile chip-uri au fost afectate, respectiv cele din gama Ryzen 5 şi 7. În locul denumirii normale ale acestora, ca să fiu mai exact, Ryzen 5 9600X şi Ryzen 7 9700X, pe acestea putem să vedem doar denumirile eronate de Ryzen 9 9600X şi Ryzen 9 9700X.
Atunci când au anunţat amânarea noii serii, cei de la AMD au folosit problemele legate de calitatea produsului final drept motivul pentru care au decis să mute data lansării procesoarelor, dar după cum putem vedea, problema reală pare că este mai inofensivă decât previziunile multora. Rămâne de văzut, totuşi, dacă această greşeală de tipar este unica problemă a noilor procesoare, mai ales după tot scandalul prin care trece Intel în aceste zile.
Ce-i drept, AMD reprezintă deja de câţiva ani vârful de lance atunci când vorbim despre calitate în materie de CPU-uri, şi seria Ryzen are un pedigree bun atunci când vine vorba de fiabilitate şi stabilitate. Mai avem foarte puţin timp până la lansarea procesoarelor Zen 5 Ryzen 9000, mai exact pe 8 august pentru cele din gama Ryzen 5 şi 7, şi 15 august pentru cele high-end, Ryzen 9 9950X şi Ryzen 9 9900X, relatează Zona IT.


Articole înrudite