22 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tech Digital SME Galați: Digitalizarea, o oportunitate pentru IMM-urile din România
Tech Digital SME Galați: Digitalizarea, o oportunitate pentru IMM-urile din România

Reprezentanți ai autorităților publice, specialiști, membri ai corpului academic, ambasadori ai digitalizării și antreprenori s-au aflat în fața publicului din Galați pentru a discuta despre viitorul digital și oportunitățile pentru IMM-uri în cadrul evenimentului Tech Digital SME de la Galați, organizat în cadrul programului Tech Nation Digital SME de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

În fața unui audiențe formate din peste 50 de participanți, majoritatea antreprenori locali, pasionați de tehnologie și persoane dornice să-și consolideze educația digitală, au fost abordare teme de interes precum digitalizarea IMM-urilor, impactul digitalizării asupra mediului de afaceri, optimizarea costurilor prin investiții în digitalizare și oportunități de formare digitală a angajaților. Au luat cuvântul: Marian Filimon, Vicepreședinte CNIPMMR, Cătălin Aramă – Director General DGICD, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Magdalena Samoilă – Antreprenor, Valentin Boicea, Ambasador al Digitalizarii și Conferențiar la Facultatea Politehnică din București, Adrian Măniuțiu, Ambasador al Digitalizarii, antreprenor și analist economic, Dragoș Pufulete, manager de proiect Tech Nation Digital SME.

De asemenea, evenimentul Tech Digital SME a oferit oaspeților o expoziție de tehnologie digitală și robotică, cu participarea mai multe companii și organizații care au inovația în ADN, din mai multe zone ale țării, inclusiv din Galați. Au fost expuse tehnologii precum holograme 3D și 2D (Frame Adverstising SRL), imprimante de perete (societatea New Gemacade SRL), imprimante 3D (Fabrica 3D Galați) sau roboți controlați prin telefon (Nextlab.tech).

Evenimentul Tech Digital SME din Galați urmează unor întâlniri similare derulate în orașe precum Ploiești și Slobozia, fiind parte dintr-o serie de evenimente organizate în cadrul proiectului  „Tech National Digital SME”, care au ca scop promovarea beneficiilor digitalizării pentru IMM-uri. Programul „Tech National Digital SME” este implementat de Consiliul Național al IMM-urilor din România și are ca obiectiv îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini digitale al angajaților care își desfășoară activitatea în sectoarele economice/domeniile identificate conform SNC și SNCDI din regiunile Sud Muntenia și Sud-Est (mai puțin ITI Delta Dunării). În cadrul programului, 315 angajați participă la programe de formare în domeniul competențelor digitale (nivel de bază, avansate sau cursuri dedicate specialiștilor din domeniul IT).

„Tech Nation Digital SME”  reprezintă  o  oportunitate  pentru  angajați,  care  vor  putea  învăța  despre  ce înseamna un profil virtual, SEO, Google Ads, cum pot folosi Youtube-ul în avantajul lor, elemente ce vizează comerțul electronic și securitatea cibernetică, dar și aspecte avansate precum cursuri de programare în diverse limbaje specifice. Cunoștințele obținute vor putea fi utilizate atât în scop personal, cât și profesional, pentru îmbunătățirea statutului pe piața forței de muncă și creșterea competitivității întreprinderii în care activează absolvenții. În urma finalizării cursurilor, minim 287 (91% din cei 315 de participanți la cursuri) de persoane vor fi certificate în domenii relevante pentru zona digitalizarii.

Mai mult, în cadrul proiectul „Tech Nation Digital SME” minimum 72 de IMM-uri sunt sprijinite în vederea elaborării și introducerii unor programe de învățare la locul de muncă, concentrate pe alfabetizarea digitală a angajaților, care să permită anticiparea și adaptarea la evoluțiile specifice mediului economic actual caracterizat de un dinamism accentuat.

Proiectul „Tech Nation Digital SME” (Cod My SMIS – 143034) este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și are o valoare totală de 4.665.731,06 lei, din care 4.665.731,06 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.


Articole înrudite