Secretarul de stat responsabil pe POCU anunţă sfârşitul birocraţiei excesive Recomandat

Miercuri, 07 Iulie 2021 14:38
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Secretarul de stat responsabil pe POCU, Csilla Hegedüs, a declarat că au fost luate decizii privind Programul Operaţional Capital Uman (POCU) care intră în vigoare imediat şi care vizează diminuarea birocraţiei, cât şi scurtarea perioadelor de aşteptare.
„Implementez proiecte de 20 ani şi ştiu cât de dificilă este birocratizarea excesivă, termenele prea lungi în care se primesc răspunsuri la întrebări sau la modificările solicitate. Ştiu cât de enervant este când ţi se cer lucruri inutile. Aveam nevoie de schimbări imediate!”, a declarat secretarul de stat Hegedüs, conform unui comunicat de presă.
O schimbare majoră vizează chiar primul pas de la depunerea proiectului: în maxim 3 luni de la depunerea aplicaţiilor se vor semna contractele de finanţare cu beneficiarii ai căror proiecte au fost selectate, scurtând perioada de aşteptare şi ajutând la implementarea fără întârzieri a proiectelor.
„De asemenea, am decis să monitorizăm lunar respectarea termenelor de către Autoritatea de Management şi Organismele Intermediare, pentru a preveni întârzierile nejustificate şi pentru a ne asigura că proiectele pot fi implementate în condiţii de maximă legalitate. Am stabilit şi unele măsuri de digitalizare pentru proiectele finanţate prin POCU 2014-2020, pentru a evita plimbarea hârtiilor şi aşteptările inutile în implementare”, a adăugat Hegedüs Csilla.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu