Programul educaţional Future Makers, aflat la ediţia a 4-a, oferă premii în valoare de 20.000 euro, incubare, mentorat internaţional şi conectare cu fonduri de investiţii pentru tineri între 18 şi 30 de ani din 11 ţări central şi est europene (Bulgaria, Croaţia, Cehia, Grecia, Ungaria, Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina).
Participanţii beneficiază de mentorat din partea unor experţi şi antreprenori din 20 de ţări, peste 30 de ore de ateliere antreprenoriale, de tehnologie şi foresight, acces la experţi în industrie, o platformă globală de educaţie şi networking, pitch-uri în faţa unor fonduri de investiţii şi business angels europeni şi membership în comunitatea internaţională Futures Space.
De asemenea, cele 50 de echipe participante vor avea ocazia să îşi prezinte ideile în faţa juriului Future Makers în 18 noiembrie pentru premii de 20.000 de euro, în cadrul Future Summit, eveniment internaţional dedicat trendurilor viitorului ce va avea loc în perioada 15-21 noiembrie. Înscrierile se fac până în 13 iunie pe site-ul futuremakers.ro. Aplicaţiile primite până în 16 mai beneficiază de un discount de 60%.
„Future Makers a pornit acum 4 ani de la nevoia de a aduce în România conversaţia globală despre a patra revoluţie industrială şi schimbările generate de aceasta. Credem că tinerii sunt în poziţia de a fi parte a viitorului ca antreprenori. Am susţinut alături de partenerii noştri cu know-how, acces la reţele globale şi peste 75.000 de euro pentru idei la început de drum şi din 2021 trecem la nivelul următor alături de 50 de start-ups din 11 ţări din Europa Centrală şi de Est”, a declarat Ciprian Stănescu, Preşedinte Social Innovation Solutions, citat de fonduri-structurale.ro.
Printre câştigătorii Future Makers din anii trecuţi se numără Polymore (algoritm AI de selecţie a deşeurilor plastice), ACT (set de tacâmuri flexibile pentru persoane cu artrită), ART Link (soluţie de realitiatea augumentată pentru artişti), Aventurile Tzitzi-Poc (teatru şi AR pentru copii), Synovius (protoze pentru recuperare medicală), CardioMedive (dispozitiv medical ce analizează parametrii vitali esenţiali), EcoTree (platformă de waste management), I’m Fine (aplicaţie de conectare a pacienţilor cu psihoterapeuţi) sau Veltra (biciclete din bambus).