Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova, Parteneri în cadrul Proiectului „PROACTIVE HEALTH WITHOUT BORDERS -2SOFT/4.1/104”, finanțat de Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), au lansat aplicația mobilă PROSANA.
Aplicația este disponibila în magazinul online Google Play pentru utilizatorii de telefoane mobile operate de sistem Android, respectiv în App Store pentru utilizatorii de telefoane mobile dotate cu sistem de operare iOs.
Aplicația poate fi descărcată gratuit de la următoarele adrese:
https://apps.apple.com/ro/app/prosana/id1557634370?l=ro
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ProSana.defibrilations_map
Aplicația PROSANA asigura o vizibilitate sporită a proiectului și mai ales a locațiilor în care au fost amplasate cele 65 de defibrilatoare la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România, respectiv cele 15 defibrilatoare la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova.
Valoarea totală a Proiectului „PROACTIVE HEALTH WITHOUT BORDERS -2SOFT/4.1/104” este de 219.981,30 de euro, din care 197.131,30 de euro reprezintă Grantul din fonduri europene, iar 22.850,00 de euro cofinanțare din partea celor două universități.
Acest proiect este unic în România și scoate în evidență responsabilitatea celor două universități în privința asigurării sănătății și a siguranței membrilor comunității academice, a angajaților și a studenților.
Coordonarea activităților proiectului este realizată de Director de proiect, Prof. univ. dr. ec. dr. ing. habil. Silvius STANCIU, Prorector la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, respectiv de Responsabil instituțional partener, Conf. univ. dr. Ion GHELEȚCHI, Prorector la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.
Galați
20.04.2020