19 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Comunicat de presă Data: 24 Noiembrie 2021

Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Gradiniţei cu Program Prelungit

„Motanul Încălţat”

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Galați a semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar, contractul de finanțare nr. 7192/20.10.2021, pentru proiectul Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Gradiniţei cu Program Prelungit „Motanul Încălţat”, Cod SMIS 137350.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operaţiunea B - Clădiri publice, Apel de proiecte cod POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

Obiectivul general al proiectului este creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi implicit scăderea costurilor cu energia termică.

Obiectivele specifice ale proiectului:

- Îmbunătăţirea eficienţei energetice prin efectuarea lucrărilor de reabilitare ce determină reducerea pierderilor de energie totală şi utilizarea resurselor regenerabile de energie;

- Reducerea consumului anual specific de energie electrică şi termică pentru încălzire şi reducerea consumului anual de energie primară;

- Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Implementarea proiectului conduce la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizarea unor materiale şi tehnologii prietenoase pentru mediu şi implicit va contribui la prevenirea schimbărilor climatice.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 1.081.933,66 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 1.060.294,99 lei.

Durata de implementare a proiectului este cuprinsă între 15.03.2019 și 31.03.2023.

Date de contact: Manager proiect – Silviu Bacalum, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galați,  tel.: 0236310144, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..