Comunicat de presă 25.11.2022 Recomandat

Vineri, 25 Noiembrie 2022 00:00

ÎNCHIDEREA OFICIALĂ a proiectului

„Acțiuni comune pentru protecția mediului în bazinul Mării Negre – BeECO”

Asociaţia PRO NATURA Galați  anunţă închiderea oficială a proiectului Acțiuni comune pentru protecția mediului în bazinul Mării Negre – BeECO BSB-1107, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre” 2014 – 2020,  Obiectivul tematic 2: Promovarea unei politici de mediu coordonate şi reducerea prin acţiuni comune a deşeurilor maritime în Bazinul Mării Negre, PI 2.2 2.2 Promovarea în comun a unor acţiuni având ca scop conştientizarea privind deşeurile maritime şi riverane.

Principalul obiectiv al proiectului este promovarea protecției mediului în Bazinul Mării Negre prin educație comună, conștientizare și campanii de curățare a râurilor pentru reducerea deșeurilor fluviale și marine.

Parteneri în cadrul proiectului:

• Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” – Romania
  • Asociatia Pro Natura Galati - Romania
  • Fundația URBAN pentru Dezvoltare Durabilă– Armenia
  • Uniunea Oamenilor de Știință Imereti "Spectri"– Georgia
  • Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană- Republica Moldova

Principalele rezultate ale proiectului au fost realizarea de eco-patrule, crearea unei aplicaţii pentru semnalizarea zonelor cu deşeuri maritime şi riverane, sesiuni de informare şi conştientizare privind reciclarea, sesiuni de formare pentru un comportament ecofriendly, respectiv ecologizarea unor puncte de interes local și sensibilizarea factorilor decizionali cu privire la crearea măsurilor de combatare a deşeurilor abandonate în zona arealului.

Pentru informaţii suplimentare despre derularea proiectului, vă rugăm contactaţi  Asociaţia PRO NATURA Galați, telefon: +40748209450, e-mail: galatipronatura@gmail.com.