19 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă 25.01.2023
Comunicat de presă 25.01.2023

„PNRR: Fonduri pentru România Modernă și Reformată!”

Renovare energetică, blocul D1 scara 1, 2, str. Furnaliștilor nr. 4, Micro 20, Asociația de Proprietari nr. 502

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Galați a semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Coordonator de Investitii pentru Planul National de Redresare si Rezilienta , contractul de finanțare nr. 116842 din 14.10.2022 pentru proiectul Renovare energetică, blocul D1 scara 1, 2, str. Furnaliștilor nr. 4, Micro 20, Asociația de Proprietari nr. 502, Cod C5-A3.1-300, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență,  Componenta 5 - Valul Renovării, Axa 1 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, runda 1.

Obiectivul general al proiectului constă în tranziția către un fond construit rezilient și verde in municipiul Galați.

Obiectivul specific al proiectului constă în renovarea energetică moderată a blocului D1 scara 1, 2, str. Furnaliștilor nr. 4, Micro 20, Asociația de Proprietari nr. 502 din municipiul Galați.

Prin proiect se vor prevedea următoarele lucrări de creștere a eficienței energetice:

înlocuirea tâmplăriei exterioare existente; închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă; termoizolarea planşeului peste ultimul nivel; izolarea termică a planşeului peste subsol; izolarea termică a pereților care formează anvelopa clădirii; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie; repararea trotuarelor de protecţie; demontarea instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe faţadele/terasa clădirii, precum şi remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenţie; repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/sau afectează funcţionalitatea clădirii; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie; reabilitarea/ modernizarea instalației electrice, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate; înlocuirea/modernizarea lifturilor prin înlocuirea mecanismelor de acționare electrică a ascensoarelor de persoane, precum și repararea/înlocuirea componentelor mecanice, a cabinei/ușilor de acces, a sistemului de tracțiune, cutiilor de comandă, troliilor, după caz cum sunt prevăzute în raportul tehnic de specialitate.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 9.908.887,57 lei  iar durata de implementare a proiectului este 14.10.2022 – 14.12.2024.

Date de contact: Manager proiect – Tudor Monu-Neculina, Consilier in cadrul Biroului Reparatii Strazi si Imobile în cadrul Primăriei municipiului Galați, tel. 0236307731, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite