21 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă 10.04.2023
Comunicat de presă 10.04.2023

Eficiență și eficacitate în administrația publică locală prin integritate

Municipiul Galați, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare a proiectelor, anunță finalizarea la data de 21.04.2023 a proiectului „Eficiență și eficacitate în administrația publică locală prin integritate”, cod SIPOCA 1113/SMIS 151809, aprobat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), Axa prioritară 2 – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul Specific 2.1. – Creșterea transparenței, eticii și integrității autorităților și instituțiilor publice.

Proiectul a avut ca obiectiv consolidarea integrității, reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție la nivelul UAT Municipiul Galați, prin dezvoltarea, promovarea și utilizarea de instrumente specifice prevenirii corupției, în paralel cu îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor privind prevenirea corupției în rândul personalului și aleșilor din administrația publică locală.

Valoarea totală a proiectului a fost de 331.871,79 lei din care finanțare nerambursabilă 314.550,48 lei.

Cod proiect: Cod SIPOCA 1113/SMIS 151809

Rezultatele obținute în cadrul proiectului:

1. A fost realizat un raport privind stadiul implementării măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției la nivelul Primăriei municipiului Galați.

2. A fost elaborat planul de integritate la nivelul Primăriei municipiului Galați în acord cu strategia în vigoare.

3. Au fost revizuite, elaborate/aprobate 3 proceduri interne privind indicatorii anticorupție: procedură privind prevenirea și gestionarea situațiilor de conflict de interese, procedură privind prevenirea și gestionarea incompatibilităților, procedură privind funcțiile sensibile.

4. A fost realizată o campanie de educație anticorupție în rândul angajaților UAT Municipiul Galați.

5. Au fost organizate 3 seminarii cu câte 20 de participanți, angajați din instituții publice, aleși locali pentru promovarea bunelor practici anticorupție.

6. Au fost dezvoltate cunoștințele și abilitățile unui număr de 60 de persoane de la nivelul UAT Municipiul Galați prin participarea la sesiuni de instruire în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii și integrității.

Date de contact: Manager de proiect: Elena Victoria Chicoș, șef serviciu, tel: 0236 307 713, e-mail: personalAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite