27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă 03.01.2023
Comunicat de presă 03.01.2023

Privind  implementarea  proiectului: „Redimensionare si reconfigurare retele gaze medicale la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Sf. Ioan

Municipiul Galați a semnat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, contractul de finanţare nr. 1686/06.09.2022 pentru proiectul „Redimensionare si reconfigurare retele gaze medicale la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Sf. Ioan”, Cod SMIS 2014+ 151351, în cadrul Programului Operațional  Infrastructura Mare, Cod apel:  POIM/963/10/1/, Componenta 1 – REACT EU - Cresterea siguranței pacienților în structuri spitalicesti publice care utilizeaza fluide medicale, Axa prioritara 10 – Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU, Operațiunea – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale.

Obiectivul general al proiectului constă în:

- creșterea capacității de răspuns în timp util și eficient la criza COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” Galați și de gestionare a crizei sanitare cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin realizarea de instalații de detecție oxigen și prin intervenții la sistemele si rețelele de gaze și fluide medicale.

- capacitate adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare.

Obiectivele specifice:

  1. Cresterea capacității de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și de gestionare a crizei sanitare în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” Galați prin activități de tip A: realizarea instalației de detecție oxigen.
  2. Cresterea capacității de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 si de gestionare a crizei sanitare în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” Galați prin activități de tip B: extinderea infrastructurii de fluide medicale,montarea de instalații, rampe și console prevăzute pentru gaze medicale: oxigen, aer comprimat, vacuum, dioxid de carbon.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 13.095.975,10 lei cu TVA, valoarea cofinanțării UE este de 10.634.426,88 lei cu TVA.

Perioada de implementare a proiectului: 04.06.2021-31.12.2023.

Cod SMIS: 151351

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Infrastructură Mare (POIM) 2014- 2020.

Date de contact: Manager proiect – Toma DUMITRESCU, tel. 0236 307 700, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite