15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tranziţie Justă: S-au lansat apelurile dedicate IMM-urilor din judeţul Galaţi
Tranziţie Justă: S-au lansat apelurile dedicate IMM-urilor din judeţul Galaţi

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Tranziţie Justă (PTJ), a lansat sâmbătă, 21 octombrie 2023, 6 apeluri de proiecte destinate finanţării IMM-urilor din judeţele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galaţi, Prahova şi Mureş, acestea fiind singurele judeţe din România care beneficiază de acest program.

Solicitanţii eligibili:
- trebuie să fie societăţi constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile sau în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei;
- trebuie să se încadreze în categoria de IMM (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi întreprinderi mijlocii).

Alocarea financiară orientativă pentru judeţul Galaţi este de 84.633.938 euro, dintr-un total de 775 milioane euro.

Investiţiile eligibile în cadrul unui proiect vor viza crearea unei noi unităţi, extinderea unei unităţi existente, sau diversificarea producţiei unei unităţi prin realizarea unor produse noi sau o schimbare fundamentală a procesului general de producţie a produsului/produselor sau a prestării generale a serviciului/serviciilor, cu scopul reconversiei către o economie verde.

! Apelurile de proiecte vor fi deschise în perioada 20 decembrie 2023 – 20 martie 2024 şi vor finanţa acţiuni privind dezvoltarea investiţiilor productive în IMM-uri care sprijină creşterea durabilă şi crearea de locuri de muncă. Investiţiile sprijinite vor susţine crearea de locuri de muncă durabile, inclusiv formarea, perfecţionarea şi recalificarea persoanelor afectate de tranziţia către o economie neutră din punct de vedere climatic.

Reamintim că Fondul de Tranziţie Justă (FTJ) oferă sprijin populaţiei, economiilor şi mediului din teritoriile care se confruntă cu provocări socioeconomice majore care decurg din procesul de tranziţie către obiectivele Uniunii privind energia şi clima pentru 2030, şi către o economie a Uniunii neutră din punct de vedere climatic până în 2050.


Articole înrudite