23 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La sediul Universităţii Danubius, poliţiştii gălăţeni au prezentat vizitatorilor câteva dintre activităţile specifice pe care le desfăşoară în vederea prevenirii şi combaterii infracţionalităţii. Principalul obiectiv a fost de a arăta tinerilor faptul că munca de poliţie are şi o latură ştiinţifică, bazată pe tehnică şi pe pregătire de specialitate. Cel mai adesea, rezultatele pozitive obţinute au în spate o muncă de cercetare sistematică, realizată de o echipă interdisciplinară, care pune cap la cap elemente aparţinând domeniului juridic, biologiei, medicinii legale, criminologiei, psihologiei judiciare etc.
Copiii prezenţi la eveniment au putut participa la concursuri pe teme legate de prevenirea victimizării, fiindu-le oferite premii celor care au demonstrat atât cunoştinţe în domeniu, cât şi imaginaţie. De asemenea, specialiştii criminalişti le-au vorbit copiilor despre importanţa criminalisticii în investigarea infracţiunilor, arătându-le totodată cum se efectuează o amprentare. Unul dintre cele mai apreciate momente i-a aparţinut lui Rombi, câinele poliţist specializat în descoperirea urmelor. Alături de instructorul său, acesta a oferit participanţilor o demonstraţie atractivă, rezultat al unei pregătiri temeinice şi susţinute.
Proiect iniţiat de Uniunea Europeană în 2006, „Noaptea Cercetătorilor” se desfăşoară în cea de-a patra vineri a lunii septembrie în locaţiile selectate anual, în scopul facilitării interacţiunii publicului cu ştiinţa, într-o manieră amuzantă şi relaxată. În seara de 27 septembrie 2013, activităţi de acest tip au fost organizate în peste 300 oraşe europene. Alături de Braşov, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava şi Bucureşti, Galaţiul a găzduit o serie de evenimente menite a promova ştiinţa şi cercetarea în rândul tinerilor.


Articole înrudite