22 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noaptea cercetătorilor 2023, la UDJG: Programul evenimentelor din Galaţi, Brăila şi Buzău
Noaptea cercetătorilor 2023, la UDJG: Programul evenimentelor din Galaţi, Brăila şi Buzău

Noaptea cercetătorilor 2023 - Evenimente care promovează aplicaţiile cercetării pentru sănătate, în 20 de locaţii din ţară, printre care şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi!
În weekendul 29-30 septembrie 2023, copiii şi adulţii din întreaga ţară sunt invitaţi să descopere lumea extraordinară a ştiinţei prin sute de activităţi destinate minţilor curioase de toate vârstele, într-un eveniment din seria Nopţii Cercetătorilor Europeni. Evenimentul desfăşurat, în acest an, sub tema „ReCoNnect - Research for Health” aduce zona de cercetare de excelenţă din România în faţa publicului larg şi se concentrează pe modul în care ştiinţa poate contribui prin dezvoltarea de soluţii pentru sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător.
Organizatorii au pregătit zone de jocuri, concursuri cu premii, experimente, dezbateri sau conferinţe pe teme de interes în cercetare. Cele mai mari institute de cercetare şi unele dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România şi-au unit eforturile pentru a oferi o experienţă spectaculoasă publicului.
Noaptea Cercetătorilor Europeni se desfăşoară anual în peste 300 de oraşe europene, iar în România, anul acesta, se va desfăşura în consorţiul ReCoNnect în 20 de locaţii. Multe dintre evenimente vor fi transmise şi online pe Facebook şi Youtube (pe canalul Comunitatea Educaţie pentru Ştiinţă).
La Galaţi, evenimentul va avea loc în Campusul Ştiinţei din strada Domnească, nr. 111, la Buzău vizitatorii sunt aşteptaţi la sediul EUROCAMPUS, de pe strada Hangarului, nr. 8, iar la Brăila, la sediul Facultăţii de Inginerie şi Agronomie, de pe Calea Călăraşilor, nr. 29.
Ca de obicei, participanţii la Noaptea Cercetătorilor îşi propun să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Nu vor lipsi experimentele chimice spectaculoase, demonstraţii cu roboţi, întâlniri de gradul zero cu poliţişti şi cu testele lor anti-drog şi antialcool, curse cu karturi, motoare termice şi electrice, întâlniri medici şi specialişti în descarcerare şi, nu în ultimul rând, demonstraţii artistice, alături de profesorii Facultăţii de Arte.
ReCoNnect - Research for Health este organizat într-un consorţiu din care fac parte Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară - Horia Hulubei, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul de Ştiinţe Spaţiale, Institutul de Fizică Atomică, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Consorţiul ReCoNnect organizează în fiecare an o serie de evenimente dedicate promovării ştiinţei şi educaţiei pentru ştiinţă, printre care „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, „Şcoala de Vară de Ştiinţă şi Tehnologie de la Măgurele”, „Şcoala Altfel”, „Conferinţa Naţională a Comunităţii Educaţie pentru Ştiinţă”, Concursurile naţionale ReCoNnect, informează Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Programul complet, pentru fiecare locaţie (Galaţi, Brăila, Buzău), îl găsiţi aici:

Galaţi: https://scicommtoolbox.ro/activitati/noaptea-cercetatorilor-galati-2023

Brăila: https://scicommtoolbox.ro/activitati/noaptea-cercetatorilor-braila-2023

Buzău: https://scicommtoolbox.ro/activitati/noaptea-cercetatorilor-buzau-2023


Articole înrudite