21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doi dintre foştii concurenţi la Masterchef, Alex Cîrţu şi Mehrzad Moghazehi, au fost invitaţi duminică la Tecuci, de către autorităţile locale, la Iarmarocul Moldovenesc. Şi cum cei doi se pricep cel mai bine la gătit, Alex şi Mehrzad au pregătit într-un ceaun gigant peste o tonă de fasole cu cârnaţi. După ce aceştia au tăiat, timp de trei ore, zeci de kilograme de ceapă, roşii şi ardei şi au amestecat în iahnia de fasole, tecucenii şi-au lins degetele la final.
"Nici nu mai ştiu câte legume am tăiat. Am făcut şi băşică la deget... Dar o să iasă cea mai bună fasole, pentru că am mai adăugat şi pătrunjel verde şi chimen şi boia şi cimbru. Puţină lume ştie că la fasole se pune şi chimen, dar datorită acestor condimente iese fasolea bună", a spus Mehrzad.
Şi prietenul lui, Alex, a amestecat toată duminica în cazanul cu fasole.
"Am primit telefon sâmbătă noaptea, pe la 11, că duminică dimineaţă trebuie să fim la Tecuci. Nu eram pregătiţi, dar am venit şi ne-am apucat de treabă. A fost foarte cald, şi din cauză că fasolea a fost făcută la foc cu lemne şi a dogorit foarte puternic jarul, dar a meritat", a spus Alex Cîrţu.
Cum bâlciul a fost organizat de municipalitate, nu putea lipsi primarul Tecuciului, Daniel Þuchel, care pentru câteva minute a îmbrăcat halatul de bucătar şi a tocat o ceapă.
"După câte văd, e greu şi la primărie, dar şi la bucătărie", a spus cu umor edilul Tecuciului.
Cei doi bucătari, Alex şi Mehrzad, ajutaţi şi de câţiva apropiaţi, au împărţit gratuit cele peste 5.000 de caserole cu fasole.


Articole înrudite