06 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Una dintre victimele grupării specializate pe fraude imobiliare, destructurată marţi de procurorii DIICOT, sprijiniţi de poliţiştii BCCO şi de jandarmi, a explicat, cât a putut, mecanismul prin care a rămas fără casă. „Cel care într-un fel a avut influenţă în dosarul meu este Boldea Mihail, el fiind cel care a dirijat tot ce s-a întâmplat. Prima persoană care m-a contactat telefonic, eu fiind atunci în afara ţării, a fost acest avocat, Mihail Boldea. S-a întâmplat în 2010. Nepotul meu, neplătindu-şi datoria pentru apartament, am fost anunţată de către administratorul blocului, eu fiind una dintre moştenitoarele acelui apartament, împreună cu fratele meu, să găsim o soluţie. Eu eram atunci în străinătate. La puţin timp după ce am discutat cu administratorul am fost contactată de acest avocat Boldea. O dată am vorbit cu dânsul. L-am rugat să revină a doua zi cu telefonul şi nu a mai revenit. Însă nepotul meu, prin mesajele prin care am comunicat, mi-a spus că este avocatul lui. Întâlnindu-l după doi ani de zile pe nepotul meu, am discutat cum s-au desfăşurat lucrurile, felul în care s-a făcut vânzarea. Asta deoarece acest domn Boldea Mihail şi domnul Roşca, care este preşedintele sau administratorul blocului, s-au oferit să rezolve pentru datoriile care rămăseseră de achitat. Acel domn Roşca mi-a solicitat o împuternicire, pe care mi-a expediat-o de unde mă aflam, prin ambasadă, bineînţeles. Într-un final am rămas fără apartament. Într-adevăr, i-am dat o împuternicire unui străin, acest Roşca, dar la telefon mi s-a părut un om de treabă. Dar lui i-am spus că nu mă interesa vânzarea acestui apartament. Eu voiam ca el (apartamentul – n.r.) să rămână nepotului meu şi ceva trebuia făcut, iar eu nu aveam, de acolo de unde mă aflam, cum să dau banii necesari. I-am dat trei împuterniciri domnului Roşca, dar el le-a folosit în alt mod. Eu voiam să nu piardă nepotul meu apartamentul, dar aşa s-a întâmplat. În 2011, când am revenit, am făcut plângere la Procuratură şi am menţionat şi numele avocatului, şi pe cel al administratorului. Numai că de fapt eu în special pe  Roşca l-am reclamat, deoarece el este cel căruia i-am trimis împuternicirile. S-au folosit şi de alte două persoane care au depus mărturie mincinoasă la notar, au fost implicate şi două notăriţe, mă rog, sunt foarte multe amănunte şi se vor afla”, a spus Daniela Ileş, una dintre cele 20 de victime ale înşelătoriei cu apartamente.
După ore în şir de audieri la IPJ şi apoi la sediul DIICOT, procurorii au reţinut pe ordonanţă patru persoane din rândul celor ridicate anterior. Pentru acestea s-a cerut magistraţilor Tribunalului Galaţi arestarea preventivă pentru 29 de zile.
Reamintim că, marţi, procurorii DIICOT, jandarmii şi poliţiştii BCCO au descins la zece adrese pentru a destructura o grupare care comitea fraude imobiliare. 20 de apartamente luate cu minciuni de la proprietarii de drept au fost astfel traficate, prejudiciul ajungând la 1.500.000lei.

Articole înrudite