19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Romsilva majorează volumul de lemn pus pe piaţă în 2022 şi 2023
Romsilva majorează volumul de lemn pus pe piaţă în 2022 şi 2023

Volumul de lemn pus pe piaţă de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva până la finalul acestui an a fost suplimentat cu 500 de mii de metri cubi, propunerea directorului general al Romsilva, Daniel Nicolăescu, fiind aprobată de Consiliul de Administraţie în şedinţa din 10 octombrie a.c.
Astfel, faţă de un program iniţial de 9,5 milioane metri cubi recoltaţi din pădurile proprietatea publică a statului, până la finalul anului vor fi puşi pe piaţă 10 milioane de metri cubi, din care 3,9 milioane de metri cubi vor fi oferiţi ca lemn fasonat, iar 6,1 milioane de metri cubi ca lemn pe picior.
Menţionăm că ponderea lemnului fasonat pus pe piaţă de Romsilva a crescut în acest an la 39%, faţă de 26% pe parcursul anului trecut.
De asemenea, Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva a aprobat, în aceeaşi şedinţă, un volum de 10 milioane de metri cubi pentru a fi recoltaţi în 2023 din pădurile proprietatea publică a statului. Din acest volum, 50% va fi valorificat ca lemn fasonat, exploatat prin forţe proprii sau contracte de prestări servicii de exploatare forestieră, şi 50% prin licitaţii de vânzare a lemnului pe picior către agenţii economici atestaţi.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional, informează Biroul de Presă al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.


Articole înrudite