Preţul alimentelor a atins cel mai înalt nivel din ultimii 7 ani Recomandat

Luni, 29 Martie 2021 15:40
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Indicele FAO al preţurilor la alimente (FFPI) a avut în medie 116,0 puncte în februarie 2021, cu 2,8 puncte (2,4%) mai mare decât în ianuarie, marcând a noua lună de creştere consecutivă şi atingând cel mai înalt nivel din iulie 2014. Creşterea din februarie a fost influenţată în principal de creşteri mari la subindicii zahărului şi uleiurilor vegetale, în timp ce au crescut şi cei pentru cereale, lactate şi carne, dar într-o măsură mai mică, potrivit Termene.ro.
Indicele Global al Preţurilor Produselor Alimentare, FAO Food Price Index (FFPI), este un indicator publicat pentru prima dată în 1996 de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). FFPI este un indice de preţ calculat ca medie ponderată în comerţ a preţurilor la alimente mărfuri care acoperă pieţele agricole cheie pentru cereale, uleiuri vegetale, zahăr, carne şi produse lactate.
Pe scurt, creşterea preţului alimentelor nu mai este o prognoză pentru anul în curs, ci un trend în curs de desfăşurare.
Analiza Termene.ro se bazează pe informaţiile furnizate de Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice prin intermediul unei serii de publicaţii statistice cu privire la producţia agricolă, comerţul internaţional şi preţurile produselor agricole. De asemenea s-au luat în considerare şi cotaţiile tranzacţiilor cu cereale publicate permanent de Bursa Română de Mărfuri. Alte surse de date sunt Eurostat şi bursele internaţionale de mărfuri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu