20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O mare bancă dispare din România. Se întâmplă din 3 ianuarie 2023!
O mare bancă dispare din România. Se întâmplă din 3 ianuarie 2023!

O mare bancă din România şi-a schimbat proprietarii şi, de pe 3 ianuarie, va dispărea de pe piaţa din ţara noastră. În contextul în care foarte mulţi clienţi vor fi afectaţi de schimbare, gigantul a venit cu menţiuni importante, notează playtech.ro.
Din primele zile ale anului viitor, EximBank va prelua întreaga activitate a Băncii Româneşti, în timp ce aceasta din urmă va dispărea de pe piaţa autohtonă în urma unui proces de fuziune prin absorbţie. Integrarea celor două băncii vine la pachet cu mai multe schimbări importante pentru clienţi cu o menţiune foarte importantă. Toate conturile şi produsele deţinute la Banca Românească se vor transfera în mod automat la EximBank înainte de finele acestui an, maxim pe 30 decembrie până la finalul zilei.
Începând cu 3 ianuarie 2023, EximBank va înlocui Banca Românească. Toţi clienţii împreună cu creditele, cardurile şi toate celelalte servicii vor fi transferaţi în mod automat de la una la alta. „Acest lucru nu aduce schimbări majore pentru că EximBank va menţine beneficiile pe care le ai deja din colaborarea cu Banca Românească şi îţi va oferi acces la o gamă variată de produse şi servicii bancare”, subliniază banca.
Indiferent dacă vorbim de persoane fizice sau juridice, toate produsele şi serviciile de care s-au bucurat la Banca Românească vor ajunge la EximBank, fără să fie necesară vreo deplasare din partea clienţilor sau vreun telefon. Dacă vrei să accezi propriile conturi în cadrul Băncii Româneşti, mai ai timp până pe 30 decembrie 2022. La finalul acelei zile, toate produsele şi serviciile vor fi transferate la noul proprietar al băncii.
Conturile IBAN nu se modifică, iar soldurile conturilor se preiau integral de EximBank la finalul zilei bancare de 30 decembrie 2022. Unităţile bancare cu care s-a lucrat până în 2023 nu se modifică, aceasta vor deveni EximBank. Cardurile vor putea fi utilizate fără restricţii şi în aceleaşi condiţii până la expirare. Între 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, este posibil să apară unele întreruperi în funcţionarea cardurilor, dar acestea vor fi notificate în timp util, conform Economica.net.
Aplicaţia e-bancamea nu se modifică putând fi accesată din 03 ianuarie 2023 cu elementele de autentificare utilizate în prezent. Între 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, este posibil să apară întreruperi în funcţionarea aplicaţiei e-bancamea, dar acestea vor fi notificate în timp util.
Pentru mai multe detalii legate de tranziţia de la o bancă la alta, puteţi accesa www.banca-romaneasca.ro (până la 31 decembrie 2022) şi pe www.eximbank.ro.


Articole înrudite