Măsura rambursării TVA-ului cu control ulterior va fi permanentizată Recomandat

Vineri, 23 Aprilie 2021 14:06
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe perioada pandemiei, guvernul a decis ca modalitate de sprijin pentru antreprenori să aplice rambursarea TVA-ului cu control ulterior, aceasta fiind deocamdată o măsură temporară.

Însă, zilele acestea, Mirela Călugăreanu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a anunţat în cadrul unei conferinţe că se lucrează deja la permanentizarea acestei măsuri, astfel încât să se aplice chiar şi după trecerea crizei coronavirusului. Conform regulilor vechi, momentul controlului (înainte sau după rambursare) era stabilit, cu unele excepţii, de la caz la caz.

„Măsurile implementate, atât la nivel guvernamental, dar şi ceea ce am încercat noi să facem în Agenţie, în 2019 şi în 2020 au început deja să producă rezultate. Şi rezultatele se văd în acest an - în primul trimestru avem încasări cu 14% mai mari decât în anul 2019, în condiţiile în care procedura de rambursare cu control ulterior (a TVA-ului) a fost prelungită. Dar ne dorim şi lucrăm, împreună cu specialiştii Ministerului Finanţelor, la permanentizarea acestei măsuri. Deci, în condiţiile în care am accelerat în continuare soluţionarea rambursărilor de TVA şi reintroducerea banilor în circuitul economic, iată că mediul de afaceri a dat un răspuns pozitiv şi lucrurile sunt într-un trend bun”, a declarat Mirela Călugăreanu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), la o conferinţă organizată de PwC România.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu