GFG Alliance vrea să salveze 250 de locuri de muncă din industria oţelului din Marea Britanie Recomandat

Vineri, 17 Februarie 2023 16:50
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

GFG Alliance achiziţionează Aartee Bright Bar pentru a securiza 250 de locuri de muncă viabile în industria siderurgică din West Midlands şi din toată Marea Britanie.

GFG Alliance (GFG) a achiziţionat, astăzi, Aartee Bright Bar (ABB), preluând 100% din acţiunile Aartee Group Pte Limited. Achiziţia vine după numirea administratorilor în ABB pe 6 februarie, în contextul unei dispute a creditorilor. GFG a finanţat salariile timp de patru săptămâni pentru a preveni reducerile de personal prevăzute sub această administraţie, anunţă compania.

GFG a contestat numirea administratorilor şi va urmări repornirea operaţiunilor cu scopul de a menţine 250 de locuri de muncă viabile în sectorul siderurgic în West Midlands, Rugby, Bolton, Southampton şi Newport. Cererea cu privire la contestarea administraţiei este susţinută de majoritatea creditorilor ABB, susţin reprezentanţii GFG.

Jeffrey Kabel, Chief Transformation Officer, a declarat: "ABB reprezintă o parte semnificativă a lanţului de aprovizionare şi a reţelei de distribuţie a oţelului din Marea Britanie şi un client cheie pentru produsele lungi ale GFG fabricate în Rotherham de către LIBERTY. Planul nostru va salva 250 de locuri de muncă viable în sectorul siderurgic din West Midlands şi din întreaga Marea Britanie. Pe termen lung, activitatea ABB va fi integrată în operaţiunile LIBERTY, contribuind la consolidarea planului nostru de transformare a Marii Britanii, axat pe fabricarea de produse siderurgice specializate".

Reamintim că din Gupta Family Group Alliance (GFG Alliance) face parte şi combinatul siderurgic Liberty Galaţi, fostul Sidex.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu