BRCI, banca lui Umbrărescu, cumpărată şi relansată de magnatul Sanjeev Gupta Recomandat

Miercuri, 01 Iulie 2020 13:59
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu o istorie zbuciumată, cu denumiri diferite şi fuziune, Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) îşi reia activitatea după ce a fost cumpărată de Sanjeev Gupta, magnatul care deţine GFG Alliance, grup care a cumpărat combinatul siderurgic ArcelorMittal din oraş, redenumit acum LIBERTY Steel.

Prin intermediul unui comunicat de presă, BRCI anunţă că, începând din data de 01 iulie 2020, deschide prima sa nouă agenţie, în Galaţi, în urma reluării activităţii comerciale pe piaţa de retail bancar.

Înfiinţată în 1990, până în anul 1996 a funcţionat sub denumirea „Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă S.A.“. Apoi, până în 2007 a funcţionat sub denumirea „Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă - MINDBANK S.A.“. A devenit apoi ATE (Agricultural Bank of Greece) Bank Romania S.A., denumire sub care a funcţionat până în 2014, când a fost cumpărată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. BRCI şi-a redus activităţile cu publicul în 2016, ca urmare a unui context economic nefavorabil, păstrându-şi însă activele esenţiale şi licenţa de activitate bancară.

Redeschiderea vine ca urmare a intrării băncii în GFG Alliance în februarie 2020 şi în contextul mai larg al unui plan de activităţi şi investiţii al grupului în România, totalizând mai bine de 1 miliard de euro - plan care include modernizarea viitoare a LIBERTY Steel Group în România şi construcţia de noi facilităţi energetice care să deservească zona.

„BRCI îşi propune să fie o bancă de nişă, care se va adresa clienţilor persoane fizice, în principal cu soluţii bancare digitale. Pentru clienţii persoane juridice, BRCI va furniza mai ales soluţii de finanţare a nevoilor de creditare pe termen scurt, prin servicii de factoring domestic şi de export, linii de credit şi alte produse similare“, a declarat George Ciobănaşu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BRCI. Următoarea etapă din planurile băncii include deschiderea a 10 agenţii in oraşele mari din ţară în viitorul apropiat şi facilităţi noi pentru clienţii săi, inclusiv opţiunea de deschidere de cont online, cu produse de economisire şi creditare facile dar la costuri foarte competitive.

Deschiderea agenţiei a fost anticipată de vizita prim-ministrului României, care a inaugurat la începutul lunii iunie, împreună cu Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Alliance, clădirea viitorului sediu al BRCI în oraş.

„Am fost onorat să îl avem ca invitat pe premierul României la inaugurarea viitoarei agenţii a BRCI la Galaţi. Acum, odată ce începem oficial operaţiunile bancare, marcăm o etapă importantă pentru GFG Alliance in România. Această dezvoltare, împreună cu planul nostru de transformare a LIBERTY Steel Galaţi intr-un producător GREENSTEEL, demonstrează angajamentul şi încrederea noastră în viitorul economic al României. Suntem încântaţi să primim o echipă atât de calificată şi dedicată cum e cea a BRCI în familia GFG Alliance. Împreună vom construi reputaţia BRCI ca furnizor de încredere de soluţii financiare adaptate IMM-urilor, clienţilor şi angajaţilor noştri, pentru a-şi depăşi potenţialul şi pentru a contribui la stimularea creşterii economice şi a prosperităţii în toată România“, a declarat Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu