29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Antreprenorii din Galaţi speră la angajări puternice în perioada octombrie - decembrie 2018
Antreprenorii din Galaţi speră la angajări puternice în perioada octombrie - decembrie 2018

Previziunea Netă de Angajare din trimestrul IV/2018 este de +19%, cea mai puternică Previziune raportată în România din trim. IV/2008 până în prezent, arată studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă, referitor la intervalul octombrie - decembrie 2018.

Angajatorii din regiunea Sud sunt cei mai optimişti din ţară, raportând o Previziune Netă de Angajare de +28%, cea mai puternică din ultimii zece ani. Tot în regiunea Sud se raportează şi cea mai consistentă îmbunătăţire de la trimestru la trimestru, previziunea consolidându-se cu 18 puncte procentuale faţă de trimestrul III/2018. Optimismul angajatorilor din regiunea Sud-Est, respectiv din judeţele Galaţi, Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Vrancea, este cel mai amplu din trim. III/2008, până în prezent, aceştia raportând o Previziune Netă de Angajare de +23%, cea mai puternică din ultimii şapte ani. Planurile de angajare sunt cu 9 puncte procentuale mai puternice decât cele din intervalul iulie - septembrie 2018 şi cu 17 puncte procentuale mai robuste decât cele din trimestrul IV/2017.

Angajatorii prevăd creşteri ale numărului total de angajaţi indiferent de sectorul de activitate pe care îl reprezintă. Cei mai optimişti sunt angajatorii din sectorul Construcţii, care raportează o Previziune Netă de Angajare de +36%, cea mai luminoasă din toate cele zece sectoare de activitate analizate şi cea mai robustă prognoză din ultimii zece ani pentru acest sector (din trim. II/2008 până în prezent).


Articole înrudite