21 decembrie - termenul de declarare şi plată a obligaţiilor fiscale Recomandat

Vineri, 09 Decembrie 2022 14:45
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contribuabilii trebuie să ştie că pentru luna decembrie, termenul limită pentru declararea şi plata obligaţiilor fiscale este miercuri, 21 decembrie 2022, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi.
Baza legală o reprezintă prevederile art. 155 alineatul (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează următoarele: „Creanţele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementează, scadenţa şi/sau termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente şi/sau se declară până la data de 21 decembrie. În situaţia în care data de 21 decembrie, este zi nelucrătoare, creanţele fiscale sunt scadente şi/sau se declară până în ultima zi lucrătoare anterioară datei de 21 decembrie.”
Termenul de depunere a Declaraţiei recapitulative privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare - Formularul 390 VIES - este data de 27 decembrie, iar pentru depunerea Declaraţiei informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional aferente perioadei de raportare precedente - Formularul 394 - termenul este 30 decembrie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu