23 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Îți trebuie un cont online, te-ai gândit la un credit ipotecar sau vrei o refinanțare credite?
Îți trebuie un cont online, te-ai gândit la un credit ipotecar sau vrei o refinanțare credite?

Fie că ne place sau nu să recunoaștem, trăim, în mod evident, în era tehnologizării. Era în care toate serviciile sunt la un click distanță, iar serviciile bancare nu fac excepție. Sunt foarte mulți ani de când conturile online și alte astfel de instrumente sunt la îndemâna noastră, nu mai este tocmai o noutate.

Astfel, gestionarea finanțelor personale devine mult mai facilă, instrumentele bancare ajutând foarte mult la o evidență mai exactă a banilor, la economii și facilități pentru împrumuturi.

Un cont online nu mai este de multă vreme o noutate. Este un mijloc rapid și comod, din confortul casei sau de la birou, de a ne vizualiza și gestiona banii. De la verificarea soldului și efectuarea transferurilor, până la plăți de facturi, totul este posibil.

Setarea de obiective de economisire sau verificarea stării finanțelor proprii,  totul este la doar câteva clicuri distanță. În plus, multe bănci online oferă și rate de dobândă competitive și alte avantaje, făcându-le o opțiune atractivă pentru cei care doresc să își maximizeze economiile.

Lumea modernă, plină de tehnologie, a făcut ca acest cont online să devină un must have. Odată ce ai văzut avantajele pe care ți le oferă, cu greu te mai poți întoarce la epoca în care ieșeai de la bancă cu un teanc de extrase printate.

Un cont online este ușor de făcut. E doar la câteva click-uri distanță, o operațiune simplă, pe înțelesul majorității. Nici nu este nevoie de o vizită la bancă pentru a-l deschide. Banca îți va solicita datele de identificare la nivel basic și în câteva minute poți avea contul online pe telefon sau tabletă. Dar dacă totuși nu te descurci, întotdeauna există un consilier bancar care să te îndrume.

Un credit ipotecar – un instrument din ce în ce mai folosit de români.

Un credit ipotecar este un împrumut pe termen lung acordat de o bancă sau o instituție financiară pentru a achiziționa o locuință, un teren pe care să construiești o locuință, sau pentru a refinanța un credit ipotecar existent.

Spre deosebire de alte tipuri de credite, cum ar fi creditele personale sau creditele pentru mașini, creditele ipotecare au de obicei termene mai lungi de rambursare, care pot varia de la 10 la 30 de ani. Acest lucru se datorează sumelor mari de bani implicate în achiziționarea unei locuințe.

Pentru a obține un credit ipotecar, va trebui să îndepliniți anumite criterii de eligibilitate, cum ar fi să aveți un venit stabil și un istoric bun de credit. Va trebui, de asemenea, să furnizați băncii un avans, care este un procent din prețul de achiziție al locuinței pe care trebuie să îl plătiți din economiile proprii. Cu cât avansul este mai mare, cu atât va fi mai mic soldul creditului pe care trebuie să îl rambursați și cu atât va fi mai mică dobânda totală pe care o veți plăti.

Distingem aici două tipuri de credite:

Credite ipotecare cu dobândă fixă: Rata dobânzii la acest tip de credit ipotecar rămâne aceeași pe toată durata împrumutului. Acest lucru poate oferi stabilitate bugetului dvs., deoarece știți exact cât va fi plata lunară în fiecare lună.

Credite ipotecare cu dobândă variabilă: Rata dobânzii la acest tip de credit ipotecar poate varia în sus sau în jos în funcție de piață. Plățile lunare pot fluctua ca urmare a modificărilor ratei dobânzii.

Dacă vorbim de refinanțare credite, acestea sunt folosite în general pentru a micșora rata dobânzii unui credit existent. Este un proces destul de simplu, prin care înlocuiești un credit existent cu unul nou, cu termeni și condiții potențial mai favorabile. Căci până la urmă asta ne dorim cu toții!

Poți fi, în viața, într-o situație financiară precară,  plătind un credit cu dobândă uriașă și o rată care îți ia prea mult din veniturile realizate lunar.

Atunci e timpul pentru un credit de refinanțare!

Un alt motiv important este prelungirea perioadei de rambursare a creditului. Chiar dacă dobânda ar rămâne aceeași  poți beneficia de o rată mai mică, dat fiind timpul mai lung de rambursare. Când ai mai multe credite, soluția sigură este un credit de refinanțare pentru toate. O singură datorie, nu mai multe!


Articole înrudite