În ultimii 20 ani au fost desfășurate numeroase studii pe baza comportamentelor și a răspunsurilor neuronale.
Preocuparea aspectelor psihologice implicare în motivația jucătorilor la cazino DonRo este un subiect de actualitate pentru majoritatea platformelor online respectabile, cum este și cazino DonRo - https://don.ro/ro/.
De ce oamenii joacă la cazino
Majoritatea persoanelor pasionate de jocuri sunt cei care o fac pentru socializare, sau joacă ocazional, fără probleme compulsive sau pe fond de stres.
Iată și alte motive de a te bucura la cazino DonRo:
- Bucurie: sunt distractive și posibilitatea de a primi o răsplată este doar cireașa de pe tort.
- Incitare: adrenalina și euforia este similară cu cea din competițiile sportive sau de alt tip.
- Camaraderia implicată: unii joacă pentru competiție și tovărășie cu alți jucători.
- Pentru a impresiona: mai ales în cazul bărbaților- cărora le place să își arate unul altuia capacitățile.
- Provocarea: care îndeamnă și stimulează către autodepășire.
Ce spun studiile
Însă desigur există și cealaltă categorie- a jucătorilor patologici, cărora le este greu să dețină controlul. Aceștia se lasă ușor trași în jucat compulsiv, care poate fi similar cu oricare alt comportament compulsiv cum e mâncatul, cumpărăturile, etc. Acești jucători pot avea și alte patimi cum sunt consumul de alcool sau de alte substanțe, pot avea probleme și în carieră sau relații, pot suferi de depresie, etc.
Când devine o problemă?
Există câteva criterii de bifat, care se găsesc și în manualul de diagnostic al tulburărilor psihologice:
-Tendința de a evada din viața de zi cu zi: care poate fi prea stresantă, cu probleme greu de gestionat și căreia nu îi pot face față.
-Oferă iluzia controlului: studiile psihologice arată că mulți jucători prezintă această tendință de a se simți în control- măcar în acest domeniu dacă nu și în alte arii ale vieții.
Deci uneori un hobby se poate transforma în ceva mai mult și mai serios, mai ales dacă sunt probleme de sănătate emoțională pe fundal.
Ce se întâmplă în creier
Se pare că abia spre 25 ani creierul se maturizează complet. De aceea persoanele tinere nu stau prea mult să analizeze sau să observe relația dintre cauză și efect- pentru că nu au creierul încă ajuns la maturizare. În plus experiențele contribuie la modelarea căilor neuronale. Obiceiurile se formează pe măsură ce creierul este expus la diferite medii și persoane. Deci ceea ce trăim ne modelează prezentul și viitorul. Iar până la 25 ani avem mai multe șanse pentru a cultiva obiceiuri sănătoase.
Cum se poate remedia problema
Cu multă voință și determinare nimic nu este imposibil. Terapia cognitiv- comportamentală este un tratament eficient pentru adicții. Aceasta învață persoana să reziste tentațiilor și să formeze obiceiuri sănătoase. Din păcate un procent foarte mic din dependenți caută ajutor sau merg la terapie. Unii din motive financiare, alții din neștiință.