Cunoscutul scriitor bucureştean Radu Aldulescu a debutat în 1993 la Editura Albatros, cu romanul „Sonată pentru acordeon", pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România. A scris scenariul filmului „Terminus Paradis" (regizat de Lucian Pintilie), care a obţinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia. În anul 2008 a fost distins cu Premiul „Ion Creangă" al Academiei Române, pentru romanul „Mirii nemuririi". Romanele sale, în număr de zece, au primit multe premii şi au fost publicate la cele mai prestigioase edituri din România.
În data de 8 martie, textul său dramatic "Fericirea în cinci paşi" a fost pus în scenă la Teatrul din Buzunar din Galaţi, ceea ce constitue o premieră dublă: prima reprezentare a unei piese teatrale semnate de Radu Aldulescu şi primul spectacol al său la Galaţi.
Regia acestui eveniment teatral îi aparţine unei regizoare tot din Bucureşti, Alina Hiristea. Într-o prezentare succintă a doamnei Alina Hiristea, putem vedea că a absolvit UNATC în 1998 şi a semnat până în prezent regia artistică a 30 de spectacole. A luat parte, în 2010, la proiectul Diebe-Transfer al European Theatre Convention, unde a susţinut un workshop, la Deutches Theater din Berlin, urmat de montarea piesei „Hoţi" de Dea Loher, în premieră pe ţară, la Teatrul Naţional Craiova. A primit Trofeul Festivalului Internaţional Shakespeare din Craiova în 2010 – „Doar Hamlet", T.N. Craiova, în 2016 – „Furtuna", Teatrul Gong Sibiu (spectacol selectat şi la prestigiosul Wuzhen Theatre Festival, China, 2016) şi în 2018 – „Lear", Centrul Cultural Reduta Braşov.
"Fericirea în cinci paşi", cu subtitlul comedie antimotivaţională construieşte o poveste legată de o activitate foarte în vogă, coachingul, care a devenit a doua industrie ca expansiune la nivel mondial după IT. “Coaching” (în engleză - antrenare sau antrenament) este o formă de dezvoltare în care o persoană denumită “coach”, sprijină o persoană sau un client în realizarea unui obiectiv personal sau profesional concret furnizându-i sfaturi, formare şi îndrumare.
Ca de obicei, acest concept ce poate să aduca beneficii omului modern se poate transforma într-o mascarada sau o sursă de înşelăciune, atunci când cineva naiv sau disperat cade victimă unui “coach” escroc. Mânaţi de mirajul unui pseudo-îndrumător spiritual şi a unei recuzite ezoterice, cu promisiuni de împlinire personală facilă, oamenii precum Graziella din piesă eşuează lamentabil. FF Theatre Academy comentează despre piesă: “False cursuri de dezvoltare personală sunt pe toate gardurile, în ofensivă continuă, deoarece există o cerere continuă. Lumea se află într-o permanentă criză spirituală şi simte nevoia să-şi umple acest gol, căzând victimă multor neaveniţi, şarlatani, falşi terapeuţi".
În rolul Graziellei, actriţa Carmen Albu este o adevarată explozie de interpretare actoricească, secondată de actorul Vlad Ajder, în rolul de coach. După vizionarea spectacolului, scriitoarea şi jurnalista Katia Nanu a comentat: “Două personaje în interpretarea actorilor Carmen Albu şi Vlad Ajder, două partituri perfect acordate între ele. Se face teatru pe scena din Buzunar, cu poftă, cu pasiune, cu talent”.
GALERIE DE IMAGINI, MAI JOS! ↓