26 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Zeci de elevi gălăţeni fac practică la LIBERTY Galaţi
Zeci de elevi gălăţeni fac practică la LIBERTY Galaţi

În cadrul parteneriatelor cu liceele şi şcolile profesionale, LIBERTY Galaţi pune la dispoziţie resursele necesare în organizarea stagiilor de practică pentru elevii de la trei instituţii de învăţământ din judeţul Galaţi, care studiază la clasele cu profil electric, mecanic şi strungar.
Doar în ultimele trei luni, peste 60 de tineri de la Liceele Tehnologice „Paul Dimo” şi „Radu Negru” din Galaţi şi „Costache Conachi” din Pechea au beneficiat de această oportunitate, dobândind noi competenţe profesionale sub îndrumarea mentorilor de la LIBERTY Galaţi. După ce au fost instruiţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, elevii au participat la activităţi practice şi interactive desfăşurate în cadrul secţiilor de producţie, pregătindu-se astfel pentru o carieră profesională în domeniul siderurgic.
„Mi-a plăcut că oamenii de aici sunt foarte pasionaţi de munca lor şi au avut răbdare să ne răspundă la toate întrebările despre cum e să lucrezi în acest domeniu şi să ne explice informaţiile tehnice foarte clar. Cel mai mult mi-a placut prezentarea motoarelor din secţii, care sunt foarte bine organizate”, a spus Iacob Sebastian Marius, elev la Liceul „Radu Negru”.
În anul 2023 LIBERTY Galaţi va continua programele de practică împreună cu cele trei instituţii de învăţământ deja partenere, cărora li se va alătura curând Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Galaţi.
„LIBERTY este cel mai mare angajator din Galaţi, de aceea suntem dedicaţi educaţiei tinerilor gălăţeni, astfel încât aceştia să-şi înceapă cariera profesională încrezători şi pregătiţi să lucreze într-o indrustie dinamică şi extrem de importantă pentru economia naţională. E nevoie ca elevii să studieze sustenabilitatea, schimbările climatice şi tehnologiile avansate de producţie a oţelului, pentru a se putea adapta cu uşurinţă industriei viitorului, care va fi modernă, digitală, automatizată şi neutră în emisii de carbon”, a declarat Mihaela Vereş, Manager Resurse Umane, LIBERTY România.
Pentru a asigura sustenabilitatea industriei siderurgice pe termen lung, LIBERTY a pus bazele Academiei GREENSTEEL, ce are ca obiectiv dezvoltarea forţei de muncă prin programe de educaţie inovatoare. Un astfel de program este cursul „Descoperă GREENSTEEL”, dedicat atât studenţilor, cât şi absolvenţilor de facultate interesaţi să descopere tehnologiile moderne de fabricare a oţelului verde. De asemenea, compania organizează anual „Şcoala de Vară”, un program de zece săptămâni conceput pentru studenţii care se pregătesc să îşi înceapă cariera profesională.
LIBERTY Galaţi se implică constant în proiecte dedicate educaţiei tinerei generaţii şi colaborează cu Fundaţia GFG pentru a dezvolta programe educaţionale inovatoare menite să le ofere elevilor o nouă perspectivă asupra siderurgiei, ce integrează noile tendinţe globale. Anul trecut, Fundaţia GFG a încheiat un parteneriat cu Liceul Tehnologic „Paul Dimo” şi a lansat programul de învăţământ dual care îmbină cunoştinţele teoretice predate de profesori cu activităţi practice realizate cu ajutorul mentorilor LIBERTY Galaţi, potrivit unui comunicat al companiei.


Articole înrudite