Wi-fi gratuit pentru călătorii Transurb

Vineri, 04 Septembrie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce li s-a promis, ani la rândul, că vor avea zone cu wi-fi gratuit, pus la dispoziţie de municipalitate (promisiuni făcute în mandatul fostului primar Dumitru Nicolae, dar niciodată onorate), gălăţenii pot beneficia de acces gratuit la internet prin tot Galaţiul. Cu o condiţie: să călătorească cu mijloacele de transport în comun ale Transurb. Şi acest lucru, deoarece toate cele 80 de autobuze şi troleibuze Transurb care circulă prin municipiul Galaţi au wi-fi gratuit, ceea ce înseamnă că pasagerii se pot conecta la internet cât timp circulă cu mijloacele de transport în comun. Facilitatea, pe care pasagerii nu o pot găsi şi în microbuzele aparţinând operatorilor privaţi de transport public în comun, a fost introdusă la solicitarea... pasagerilor. 

"Am avut cereri foarte multe din partea elevilor şi studenţilor şi de aceea am decis să introducem această facilitate în mijloacele noastre de transport în comun. Avem în total 80 de autobuze şi troleibuze cu internet gratuit şi am început să lipim în autobuze şi afişe, pentru ca gălăţenii să ştie aest lucru", a declarat directoarea Transurb, Genica Totolici. Potrivit acesteia, internetul este oferit de operatorul de telefonie mobilă pe care îl are în prezent SC Transurb şi pe care îl foloseşte pentru convorbirile între cei 320 de şoferi, vatmani, şefi de coloană, dispeceri etc. 

"În locul staţiilor, care costau foarte mult, am optat pentru telefoane mobile, iar în reţea se vorbeşte gratuit. Avem, în oferta abonamentului, şi internetul, pe care îl oferim gratuit călătorilor noştri", a mai spus Genica Totolici.

În autobuze, gălăţenii nu prea ştiu despre ce este vorba atunci când îi întrebi de wi-fi, probabil şi din cauză că mulţi dintre călători sunt de vârsta a treia. Totuşi, dacă li se explică, chiar şi pensionarii par interesaţi să acceseze, gratuit, internetul. Pe de altă parte, cei mai încântaţi sunt elevii şi studenţii, care spun că, în sfârşit, pot naviga pe internet şi în drum spre şcoală sau de la şcoală spre casă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu