03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trei gălăţeni cu simţ de iniţiativă au pus la punct un plan ingenios pentru a uşura de bani mai multe persoane, în special bătrâni din diverse colţuri ale ţării. Prima victimă a fost Şerban Grigorie, acesta fiind sunat de Ştefan Renato (24 de ani), care s-a dat drept preot şi i-a cerut în mai rânduri diverse sume de bani, sub pretextul că va reuşi să îi obţină cazarea la o mănăstire din judeţul Galaţi până va trece în nefiinţă. Bătrânul l-a crezut şi i-a trimis în total 14.000 de lei, banii fiind expediaţi prin mandat poştal pe numele lui Ştefan Paula, nimeni alta decât mama lui Ştefan Renato. Păcăleala a ţinut şi cu Chirică Toader, care a fost „uşurat” de 4.000 de lei, şi Jac Johanna, ce a rămas fără 3.000 de lei.
„Ştefan Renato le promitea că prin serviciile sale cultice le poate rezolva diverse probleme de ordin spiritual, locativ sau medical şi îi convingea să îi trimită bani prin mandat poştal”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu. Ştefan Renato şi Ştefan Paula au fost trimişi în judecată zilele trecute de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi pentru înşelăciune în formă continuată.
O altă gălăţeancă apropiată celor doi escroci, Mioara Dincă, l-a ţepuit, la rândul său, pe Şerban Grigorie de circa 700 de lei după ce i-a promis că prin descântece va reuşi să îi amelioreze durerile fizice la picioare, în condiţiile în care bătrânul fusese operat de curând. Durerile, bineînţeles, nu au dispărut, dar s-au volatilizat în schimb banii, iar Mioara Dincă a fost cercetată pentru înşelăciune. În cele din urmă, femeia a fost scoasă de sub urmărire penală după ce procurorii au constatat în mod surprinzător că aceasta a prestat totuşi nişte descântece şi nu ar fi vorba de înşelăciune. Ştefan Renato şi Ştefan Paula au refuzat să dea vreo declaraţie în faţa anchetatorilor, în special în ceea ce priveşte banii, astfel că victimele escrocheriei este posibil să rămână doar cu paguba, chiar dacă s-au constituit părţi civile în procesul penal.


Articole înrudite