Un celebru biciclist de anduranţă polonez a tranzitat Galaţiul Recomandat

Vineri, 28 Ianuarie 2022 12:39
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Paweł Małaszko (foto ↑), 42 de ani, locuieşte în localitatea Rewal din Polonia şi pe data de 05 ianuarie 2022 a plecat într-o cursă de anduranţă, cu bicicleta, pe ruta Polonia - Ucraina - România - Bulgaria - Turcia! Pe 25 ianuarie 2022, Paweł a intrat din Ucraina pe teritoriul României, prin judeţul Suceava, continuând prin Neamţ, Bacău, Vaslui şi apoi, pe 27 ianuarie 2022, a ajuns în oraşul Galaţi! În medie, biciclistul din Polonia parcurge zilnic între 90 şi 120 km, noaptea oprindu-se să se cazeze pentru a se odihni. Până la Galaţi, Paweł a parcurs 1.750 km din cei 3.500 km cât are tot traseul.

„Galaţiul este frumos, oamenii sunt săritori şi m-am simţit bine aici şi în România, în general”, a declarat Paweł Małaszko, care a ţinut să mulţumească celor doi gălăţeni anonimi care i-au plătit cazarea la Tecuci şi Galaţi. În dimineaţa de 28 ianuarie 2022, biciclistul polonez s-a îmbarcat pe Bac, cu destinaţia Tulcea, unde se va opri pentru o noapte. După aceea va continua spre Constanţa, Bulgaria şi, destinaţia finală, Izmir - Turcia. În Istanbul, pe podul care uneşte Europa şi Asia, Paweł a promis că va face o fotografie cu tricolorul românesc, primit cadou de la persoana care la sprijint în călătoria sa scurtă prin Galaţi.

Paweł Małaszko este primul biciclist din istoria Poloniei care a efectuat un traseu în jurul ţării, în condiţii grele de iarnă (la temperaturi de -20°C), respectiv 3.504 km, în 55 de zile, în anul 2021. Avea în plan să facă şi un traseu de anduranţă în Orientul Mijlociu sau Rusia, dar situaţia pandemică de la nivel mondial şi neînţelegerile militare din zona Rusiei i-au dat planurile peste cap.

Polonezul face acest traseu cu bicicleta pentru a se auto-depăşi, dar şi pentru o cauză umanitară: strânge bani pentru o organizaţie care se îngrijeşte de copii aflaţi în suferinţă. Bravo, Paweł! Succes pe mai departe! Cei care vor să urmărească traseul lui Paweł Małaszko, o pot face accesând link-ul: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064212304738.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu