Solista din Galaţi care a compus piesa „Ceauşescu se răzbună” se destăinuie: „Nu am ştiut să-mi vând marfa” Recomandat

Miercuri, 23 Noiembrie 2022 08:21
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dida Agache (foto ↑) e un nume aproape necunoscut showbizului românesc. Solista din Galaţi, ajunsă la 67 de ani, a dat marea lovitură cu o melodie inspirată din „Epoca de Aur”, în care la putere se afla ultimul lider comunist al ţării, Nicolae Ceauşescu. Dida Agache face confesiuni interesante, în exclusivitate pentru Impact.ro, despre activitatea muzicală, dar şi despre familia ei de muzicanţi.

Solista Dida Agache nu-şi mai aminteşti motivele interioare care au determinat-o să pună pe muzică versuri despre o perioadă a istoriei de care ne îndepărtăm cu fiecare an ce trece după 1989. Sau preferă să le ţină pentru ea. „Am vrut să compun despre acea perioadă. Nimic mai mult! Şi am încercat să mă inspir din realitate, din ceea ce am trăit sau s-a întâmplat! Aşa am ajuns să cânt despre Nicolae Ceauşescu”, a declarat ea pentru Impact.ro.

Iar inspiraţia este prezentă încă din titlul melodiei, „Ceauşescu se răzbună!”, unul de impact pentru milioanele de români care au trăit pe vremea fostului dictator.

Pe de altă parte, versurile melodiei vorbesc la un moment dat şi despre execuţia celui care a condus această ţară vreme de aproape un sfert de veac: „Ceauşescu e-n ţărână/, Şi de acolo se răzbună/, L-aţi împuşcat în zi sfântă/, Iară asta nu se uită/, În sfânta zi de Crăciun/, Oameni cu suflet hain/, Repede l-au împuşcat/, Fără să-l fi judecat/”.

Dida Agache mai spune că nu se aştepta ca melodia să prindă. „Am înregistrat-o prima dată acum mai bine de 15 ani. Am două albume pe care am inclus-o, dintre care unul este datat 2005. Vă pot spune că s-au vândut foarte bine. Nu ştiu să vă spun în câte exemplare, fiindcă de distribuţia albumelor nu m-am ocupat eu. Eu doar am înregistrat. Iar pentru asta am primit o sumă modică, ceva în jurul a 20 de milioane, cum era pe vremea aceea. Chiar mi-a reproşat un impresar că nu am ştiut să-mi vând marfa. Numai că eu nu am urmărit să fac asta!”, adaugă solista din Galaţi.

Dida Agache mai crede că melodia e foarte ascultată în această perioadă de sfârşit şi început de an, atunci când se apropie fie ziua de Crăciun, atunci când cuplul Ceauşescu a fost executat la Târgovişte, fie în preajma zilei de naştere a acestuia, 26 ianuarie.

Ea interpretează această melodie împreună cu formaţia Trio Royal, care e una de familie, după cum ţine să ne precizeze. Şi asta şi este, în condiţiile în care trupa o include pe nora sa, Mihaela (foto ↓), vocalist, pe fiul său, Iulian, care cântă la orgă, dar şi pe nepoata sa, Andra Alexia, care şi-a ales flautul ca instrument preferat.

foto text

În ciuda succesului înregistrat cu această melodie, Dida Agache susţine că nu aceasta îi este cea mai dragă. „Vă spun sincer că sunt cea mai mândră de melodia care se numeşte „De când am ajuns bunică”. Am înregistrat şi un album, al cărui nume e dat chiar de această melodie. L-am înregistrat la Chişinău, cu formaţie, şi m-a costat 3.500 de euro. A fost primul meu album de acest fel, dar nu regret investiţia făcută. Fiindcă mie-mi place să cânt, dar şi să fiu bunică. Şi, slavă Domnului, am ceva experienţă, fiindcă sunt de trei ori bunică!”, a mai completat ea.

Ascultă melodia AICI!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu