Razie cu elicopterul M.A.I. la Galaţi (VIDEO) Recomandat

Vineri, 30 Septembrie 2022 10:15
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Joi, 29 septembrie, în intervalul orar 09.00 - 13.00, pe raza de competenţă a inspectoratelor de poliţie judeţene Galaţi, Vrancea şi Vaslui, s-a desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, cu participarea efectivelor de poliţie rutieră şi de ordine publică, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.
Pentru monitorizarea traficului, acţiunea a beneficiat şi de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne. VEZI VIDEO, mai jos! ↓
În cursul activităţilor, poliţiştii gălăţeni au aplicat 483 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată.
Dintre acestea, 109 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru neacordare prioritate pietoni, 3 pentru neacordare prioritate vehicule, 90 pentru abateri pietoni, 54 pentru abateri biciclişti, 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 213 sancţiuni pentru alte abateri la regimul rutier.
Au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 36 de permise de conducere, dintre care 3 pentru alcool, 6 pentru depăşirea limitei de viteză, 9 pentru depăşire neregulamentară, 11 pentru neacordare prioritate pietoni, 3 pentru neacrodare prioritate vehicule şi 4 permise pentru alte abateri la regimul rutier.
Totodată, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 6 infracţiuni la regimul rutier.

Exemple:

- depistarea în jurul orei 09.30, a unui bărbat de 44 ani din comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, care a condus o autoutilitară pe DJ 251, în localitatea Matca, sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea alcoolscop, a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
- depistarea în trafic, în jurul orei 10.30, a unui autoturism condus, pe DJ 251, de un bărbat de 26 ani, din municipiul Tecuci, despre care poliţiştii cunoşteau că are suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi care a refuzat să oprească la semnal. A fost urmărit mai mulţi kilometri cu autospeciala de poliţie, iar după ce a abandonat autoturismul la o staţie peco şi a fugit pe câmp, urmărirea a continuat pe jos aproximativ un kilometru, fiind somat să se oprească. După ce au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, s-a tras asupra sa şi a fost rănit la nivelul membrelor inferioare. La testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la cannabis. De asemenea, s-a stabilit faptul că plăcuţele de înmatriculare de la autoturism erau false. A fost condus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi i-au fost recoltate, totodată, şi probe biologice în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive în organism. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis, conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive şi conducerea unui vehicul neînmatriculat. Subiectul pe larg, AICI!
- depistarea, în jurul orei 11.55, a unui tânăr de 20 ani, din sat Traian, judeţul Ialomiţa, care a condus un autoturism pe DJ 251, în comuna Costache Negri, având direcţia de deplasare dinspre comuna Griviţa spre municipiul Galaţi, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a prezentat la control un permis de conducere care ar fi fost eliberat de autorităţile germane, însă documentul nu corespundea elementelor de siguranţă şi autenticitate. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis şi pentru uz de fals.

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu